Genbrugsbutikker i Østjylland

I dette indlæg har jeg samlet de genbrugsbutikker i Østjylland (undtaget Aarhus, som har fået en hel liste for sig selv), som jeg oftest besøger.  Hvis du har forslag til genbrugsbutikker i området, som endnu ikke er på listen, så tager jeg gerne imod anbefalinger!

Hvis du leder efter gode genbrugsbutikker i Aarhus, så kan du finde en liste her.

Blå Kors i Horsens
Kirkens Korshær i Skanderborg

Horsens

Blå kors

Adresse: Vejlevej 10, 8700 Horsens

Blå Kors i Horsens er Danmarks største genbrugsbutik og her er virkelig alt. Særlig vil jeg fremhæve deres tekstilafdelingen, hvor de har samlet alt garn, tekstiler (herunder sengesæt, tæpper, duge osv), knapper og meget mere. Derudover er hele førstesalen fyldt med tøj, børneting og lidt bøger. Alt børnetøj prissættes efter vægt, dvs. 100 gram tøj koster 10 kroner. Jeg fik for nyligt 14 stykker børnetøj i virkelig fin stand for 91 kroner!

DAnmission

Adresse: Vejlevej 2, 8700 Horsens

..og når man alligevel er i Blå Kors, kan man jo passende gå over på den anden side af parkeringspladsen og besøge Danmission også. Butikken er ganske stor (dog noget mindre end Blå Kors, men den er jo også Danmarks største) og her kan man altså også være heldig at finde en del fine ting. 

Røde Kors

Adresse: Vejlevej 1, 8700 Horsens

..og når man så er færdig i Blå Kors og Danmission på den ene side af vejen, så kan man gå over på den anden side af Vejlevej i Røde Kors. En virkelig fin, stor stor og lys genbrugsbutik med rigtig fine priser. De har ikke det største udvalg af tekstil – men det sengetøj mm. der er, er sirligt lagt sammen og er meget indbydende at gå på jagt i.

Kirkens Korshær

Adresse: Spedalsø 66, 8700 Horsens

En mellemstor genbrugsbutik med de fleste ting med undtagelse af tøj. Der er bl.a. en hel reolrække med forskellige tekstiler og en hel række med en masse andet kreaudstyr. Husk i øvrigt at kigge i det lille rum bagerst i butikken, der gemmer på flere tekstiler, tæpper, puder mm. 

Hinnerup

Røde Kors Byggegenbrug

Adresse: Samsøvej 16, 8382 Hinnerup

Det her er et helt genialt koncept! En genbrugsbutik – bare med byggematerialer. Her er alt fra værktøj og haveredskaber til bland-selv-skruer, dørhåndtag og fliser. Hvis du har hang til DIY-projekter eller bare mangler noget til hjemmet eller haven, så er den her genbrugsbutik virkelig et besøg værd!

Røde Kors Byggegenbrug i Hinnerup

Malling

Kirkens Korshær

Adresse: Holmskovtoften 1, 8340 Malling

Kirkens Korshær i Malling er delt op i to butikker – en med tøj og det resterende. Den lille med tøj har jeg aldrig været heldig at finde noget i, men jeg er ganske begejstret for butikken med alt det resterende. Der er tekstiler, fx sengetøj i denne butik også.

Skanderborg

Kirkens Korshær

Adresse: Højvangens Torv 8, 8660 Skanderborg

En mellemstor genbrugsbutik med lidt af det hele – dvs. ikke det største udvalg, men i genbrug handler det jo også mere om, hvorvidt det rigtige er der end om der er meget af det 🙂

RAnders

Kirkens Korshær

Adresse: Messingvej 20H, 8940 Randers

En mellemstor genbrugsbutik, der har det meste, undtagen møbler. Herunder kan du bl.a. se et udpluk af deres krea-afdeling og da jeg var forbi var der flere bunker med stof til gode priser. 

Listen opdateres løbende…