Garnalternativer til Anemone Sweater

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Jeg har så længe været forelsket i Anemone Sweater fra Knitting for Olive, men har ledt efter et garnalternativ, som både var billigere og gerne hvor bundfarven kunne strikkes i en tråd. Det er lykkedes, så både bundfarve og bladene strikkes med en tråd og så strikker jeg blomsterne i en helt masse rester. Find garn, farvekoder og mængde til både børne- og voksenudgaven i dette indlæg. 

Jeg er både i gang med Anemone Sweater til min datter og til mig selv og begge strikkes i samme kombination. 

Jeg strikker bundfarven i en tråd Alpaca, bladene strikkes i en tråd Pernilla og blomsterne strikkes i en tråd Arwetta/Sunday holdt sammen med en silk mohair. Find garnmængder længere nede i indlægget til både børne- og voksensweater. 

Farvekoder
Bund: Alpaca (der findes kun den ene farve)
Blade: Pernilla fv. 824

Blå blomster: En tråd Arwetta fv 141 og en tråd Super Kid Silk fv. 30
Gule blomster: En tråd Arwetta 
fv 196 og en tråd Kid Silk Mohair fv 0826
Lyserøde blomster: En tråd Sunday fv 4304 og en tråd Super Kid Silk fv 19
Lilla blomster: En tråd Arwetta fv 267 og en tråd Super Kid Silk fv 77
Orange blomster: En tråd Arwetta fv 254 og en tråd Super Kid Silk fv 76

Estimerede garnmængder til børnestørrelser: 
Til bunden ville jeg estimere 2 (2) 2 (3) 3 (4) fed Alpaca. Til bladene ville jeg estimere 1 (1) 2 (2) 2 (2) ngl. Pernilla. Til blomsterne ville jeg bruge til rester – der går ca. 2 (2) 2 (3) 3 (3) g Arwetta/Sunday/Flora/Merino (løbelængde ca. 200-250 m/50 g) og 1 (1) 2 (2) 2 (2) g mohair (fx Tynn Silk Mohair, Super Kid Silk eller lign) til en stribe blomster på kroppen.

Estimerede garnmængder til voksenstørrelser: 
Til bunden ville jeg estimere 4 (4) 4 (5) 5 (5) 6 (6) fed Alpaca. Til bladene ville jeg estimere 2 (2) 3 (3) 3 (3) 3 (3) ngl. Pernilla. Til blomsterne ville jeg bruge til rester, men jeg kender desværre ikke den præcise mængde pr stribe. Opskriften anbefaler, at man har et nøgle pr farve i både bund (Arwetta/Sunday/Flora/Merino eller lign. med løbelængde ca. 200-250 m/50 g) og mohair (fx Tynn Silk Mohair, Super Kid Silk eller lign). 

 

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!