Garnalternativer til Sweater No 14

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Sweater No 14 fra My Favourite Things Knitwear er en ret enkel oversize sweater med dobbeltrib og slids. Den er forholdsvist nem at strikke og er derfor også fin, hvis du er letøvet strikker. 

Sweater No 14 strikkes originalt i en tråd Pelsuld 8/2 og to tråde Soft Silk Mohair, hvilket giver en samlet pris på mellem 100-1150 kr. Det kan sagtens gøres billigere og i dette indlæg finder du garnalternativer til Sweater No, 14. 

Raggi fv 1568
Raggi (1568)

Jeg har strikket min Sweater No 14 i et billigt og virkelig godt garnalternativ. Jeg har altid været ret glad for at bruge strømpegarn som et prisvenligt, slidstærkt og godt garnalternativ og da jeg så denne melerede udgave af Raggi, så var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle strikke en sweater i det garn. Og jeg synes, det passer ret godt til Sweater No 14! Jeg har strikket min udgave kortere og uden slidser, men nedenstående estimat er beregnet til at man strikker efter opskriftens mål.

Jeg ville estimere 6 (7) 7 nøgler Raggi til Sweater No 14. Strikkefastheden kan rammes med en tråd og prisen bliver ca. 300-350 kroner.

Find garnet her:

Nepal (3112) og Kid Silk (03)

Et bud på et billigt garnalternativ til Sweater No 14 er at strikke i en tråd Nepal og en tråd Kid Silk. Strukturen bliver pæn og tæt og jeg synes, det bliver virkelig blødt og lækkert. Prisen for at strikke en Sweater No 14 i Nepal og Kid Silk bliver mellem 375-450 kroner.

Jeg ville estimere 12 (13) 14 nøgler Nepal og 4 (5) 5 Kid Silk til Sweater No 14 og strikkefastheden kan rammes med en tråd af hver.

Find garnet her:

Alafoss Lopi (1239)

Det  sidste garnalternativ i denne omgang, er ikke for alle. Hvis du er uldsart, så er dette ikke et garn for dig – men hvis du ønsker en Sweater No 14, som fx ville kunne bruge som overgangsjakke (fordi garnet er genialt til udendørs brug), så kan du overveje at strikke den i en tråd Lettlopi. Garnet kommer i ret mange fine farver, er prisvenligt og holder sig pænt – men det er altså et “groft” garn, som mange synes kradser.

Ikke desto mindre ville jeg estimere 9 (10) 11 nøgler Lettlopi til Sweater No 14 og strikkefastheden kan rammes med en tråd.

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!