Garnalternativer til Sophie Scarf

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Der er fortsat stor efterspørgsel på garnalternativer til Sophie Scarf, så dette er et lille forsøg: Jeg har rakt ud til jer og hørt, om I har strikket Sophie Scarf i andre garner end det foreslåede i opskriften. Herunder har jeg samlet nogle af dem og linket til de garner, jeg har kunne finde. Hvis du har spørgsmål til de individuelle garnalternativer vil jeg her henvise til dem, der har strikket de forskellige 🙂

Lige præcis med Sophie Scarf er det ikke så vigtigt, om strikkefastheden er overholdt 100%. Det betyder også, at du kan strikke i de fleste garntyper. Hermed en lille guide til at strikke Sophie Scarf i det garn, du har liggende:

 • Vej det garn, du ønsker at strikke med
 • Strik med den pind, der er anbefalet på garnets banderole (eller den pind, du synes giver det pæneste maskebillede)
 • Strik udtagninger, indtil du har strikket ca. halvdelen af garnet (måske lidt under, så du er sikker på at have nok garn) og gå herefter i gang med indtagningerne.

Tusind tak for alle jeres bidrag – indlægget her kunne ikke været lavet uden jeres hjælp ❤️

Garnalternativer til Sophie Scarf

Foto: @simonejuliestrik
Foto: @simonejuliestrik

@simonejuliestrik har strikket Sophie Scarf i to tråde Alva og har taget hul på to nøgler, men havde lidt tilbage efter at have strikket den store størrelse. 

Find garnet her:

Foto: @natasjaaj

@natasjaaj har strikket Sophie Scarf i en tråd Lima. Hun har ikke overholdt strikkefastheden og har strikket det, så det i alt er 112 cm, så det kan nå to gange rundt om halsen. Hun har strikket i farve 0707 og har brugt 72 gram.

Find garnet her:

 • Lima hos Rito
 • Lima hos Rito (NORGE)
 • Lima hos Yarnjunkies
 • Lima hos Hobbygarn
 • Lima hos Den Lille Garnbiks
Foto: @det.kreative.liv

@det.kreative.liv har strikket flere Sophie Scarf i en tråd Flora holdt sammen med en tråd Kid Silk. Hun skriver, at det fungerer super fint og at det giver en dejlig fluffy effekt. @det.kreative.liv brugte næsten en hel nøgle Flora og lidt over halvdelen af et nøgle Kid Silk til den store størrelse.

Find garnet her:

Foto: @celineschiffer
Foto: @celineschiffer

@celineschiffer har strikket to Sophie Scarfs: Det blå er strikket i en tråd Drops Sky og det lysebrune er strikket i en tråd Drops Air. Der gik ca. 1 nøgle Drops Air til den store størrelse og ca 3/4 nøgle Sky til det store Sophie Scarf.

Find garnet her:

 • Air hos Rito
 • Air hos Rito (NORGE)
 • Air hos Yarnjunkies
 • Air hos Hobbygarn
 • Sky hos Rito
 • Sky hos Rito (NORGE)
 • Sky hos Hobbygarn
 • Sky hos Hobbygarn
Foto: @mikalaarysgaard

@mikalaarysgaard har strikket flere Sophie Scarfs i en tråd Baby Merino og en tråd Kid Silk. De måler ca. 108 cm i længden og der er brugt ca. 1 nøgle Baby Merino og 2/3 nøgle Kid Silk. 

Find garnet her:

Foto: @softy_knits

@softy_knits har strikket Sophie Scarf i Cotton Merino. Strikkefastheden er overholdt og der er blevet brugt 50 gram til den lille størrelse (den grå) og 63 gram til den store størrelse (sennepsgul).

Find garnet her:

Foto: @stangamalie

@stangamalie har strikket Sophie Scarf i en tråd Lavish og har overholdt strikkefastheden. Lavish består af 50% kashmir og 50% merino og er altså et virkelig blødt garn. Der er til ovenstående Sophie Scarf brugt 1,5 nøgle til det store størrelse.

Find garnet her:

Foto: @cflora.knits

@cflora.knits har strikket Sophie Scarf i en tråd Sunday og en tråd Tynn Silk Mohair.

Find garnet her:

Foto: @victoriaroosew

@victoriaroosew har strikket Sophie Scarf i en tråd VIP fra Lana Gatto. Hun har strikket det store og har brugt 30-31 g gran (af 50 g = 200 m). 

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!