Garnalternativer til Cloud Sweater

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Den bløde, fluffy sag fra PetiteKnit er udkommet – opskriften på Cloud Sweater finder du her. Den strikkes originalt i en tråd Eco Soft, Kos eller Snefnug holdt sammen med en tråd Silk Mohair. Prisen for en Cloud Sweater i Eco Soft og Silk Mohair ligger mellem 775-1350. Hvis den strikkes i Kos + Silk Mohair koster den mellem 800-1350 at strikke og hvis den strikkes i Snefnug + Silk Mohair koster den hele 920-1530 kroner at strikke. I dette indlæg finder du billigere garnalternativer til Cloud Sweater – faktisk ligger de alle under halvdelen af prisen originalgarnet.

Jeg har testet, at strikkefastheden kan overholdes med alle de garnalternativer, du finder i dette indlæg. Men vi strikker alle forskelligt og derfor er det vigtigt selv at lave en strikkeprøve, inden du går i gang, for at finde den pindestørrelse du rammer strikkefastheden med. Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her.

 

Garnalternativer til Cloud Sweater

Soft Tweed (03) og Kid Silk (12)

Jeg synes selv, at dette er et ret fint garnalternativ til Cloud Sweater. En tråd Soft Tweed og en tråd Kid Silk giver en virkelig blød sweater med et fint udtryk pga. tweed-garnet. Og så kommer det tilmed i ret mange fine farver 🙂

Til Cloud Sweater ville jeg estimere 7 (7) 8 (8) 9 (9) 10 (11) 11 (11) nøgler Soft Tweed holdt sammen med 4 (4) 5 (5) 5 (5) 6 (6) 6 (7) nøgler Kid SilkDette giver en pris på i alt 350-600 kroner og alt dermed under halvdelen af prisen på originalgarnet.

Find garnet her:

Lima (206) og Kid Silk (12)

Et andet bud på et billigere garnalternativ til Cloud Sweater er at strikke i en tråd Lima og en tråd Kid Silk. Lima er et af mine yndlings-garner, fordi det er formstabilt, billigt og samtidig ret blødt, fordi det består af en blanding af uld og alpaca. Det er ikke lige så fluffy som originalen, men jeg er helt sikker på, at detaljerne i Cloud Sweater kommer til at stå virkelig fint frem i denne kombination.  

Til Cloud Sweater ville jeg estimere 9 (9) 10 (11) 12 (12) 13 (14) 14 (15) nøgler Lima og 4 (4) 5 (5) 5 (5) 6 (6) 6 (7) nøgler Kid Silk. Dette giver en pris på i alt 346-590 kroner og alt dermed under halvdelen af prisen på originalgarnet.

Find garnet her:

Air (farve 03) og Kid Silk (farve 01)

Det billige garnalternativ, der kommer tættest på originaludtrykket, er at strikke i en tråd Air og en tråd Kid Silk. Det giver samme fluffy udtryk, men prisen ligger under halvdelen af originalen.

Til Cloud Sweater ville jeg estimere 6 (6) 7 (7) 8 (8) 8 (9) 10 (10) 10 nøgler Air holdt sammen med 4 (4) 5 (5) 5 (5) 5 nøgler Kid Silk, hvilket i alt giver en pris på mellem 340-580 kroner.

Find garnet her:

Nepal (3112)

Der er blevet efterspurgt et garnalternativ, som er mindre fluffy end originalen og som derudover ikke har mohair i og her vil jeg foreslå at strikke Cloud Sweater i en tråd Nepal. Det er både et virkeligt billigt garn og så bliver det ret pænt, når det strikkes med en strikkefasthed på 17 m/10 cm (se strikkeprøven herover). Nepal består af en blanding af uld og alpaca og er derfor ret blødt – min erfaring er, at det bliver endnu blødere efter vask (men også at det har tendens til at vokse i vask, så husk at vaske din strikkeprøve, før du måler).

Til Cloud Sweater ville jeg estimere 12 (13) 14 (14) 15 (15) 16 (17) 19 (19) 20 nøgler Nepal, hvilket giver en pris på mellem 200-350 kroner og er dermed også det billigste garnalternativ til Cloud Sweater i denne omgang. 

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!