Garnalternativer til Celeste Sweater

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Drømmer du om at lære at strikke tofarvet strik? Så kunne Celeste Sweater være et bud på den opskrift, der kan lære dig det. Hvis du endnu ikke har prøvet at strikke med flere farver eller drømmer om at blive bedre til det, så kan jeg varmt anbefale en strikkering. Se hvordan man bruger den her. 

Det er jo altid vigtigt at lave en strikkeprøve, før man går i gang og det er det også i dette tilfælde, uanset om du strikker med det originale garn eller med et garnalternativ. Læs i øvrigt mere om strikkefasthed og strikkeprøver her.

Find en videoguide til at lave strikkeprøve til Celeste Sweater her.

 

 

Garnalternativer til CEleste Sweater

Jeg har strikket min Celeste Sweater i Peer Gynt, der også er det garn, som opskriften foreslår. Peer Gynt er norsk uld og er virkelig et dejligt garn, hvor strukturen fremstår skarp og det holder sig virkelig pænt i brug. Men hvis du er uldsart, så er dette ikke et garn for dig. Celeste Sweater koster mellem 507-1365 kroner at strikke i Peer Gynt.

Farvekoderne og garnmængde på min Celeste Sweater i str. XL kommer her (eksklusiv garn til strikkeprøve):
Farve til halsribben (og “bundfarven” i diagrammet): 5224. Jeg brugte 62 gram og har strikket halsen ned, inden jeg gik videre til diagrammet.
Farve 1: 3819. Jeg brugte 47 gram.
Farve 2: 4023. Jeg brugte 34,8 gram.
Farve 3: 8236. Jeg brugte 37,8 gram. 
Farve 4: 2122. Jeg brugte 39,6 gram. 
Til bunden har jeg brugt fv. 2720 og brugte ret præcist 8 nøgler inkl. strikkeprøve. Jeg har strikket kroppen 2 cm kortere end der står i opskriften og skulle have taget hul på næste nøgle, hvis jeg skulle have strikket mere.

Find garnet her:

Lima (206)

Det garnalternativ, jeg vil mene kommer tættest på originalgarnet, er at strikke i en tråd Lima. Her får du et billigt garnalternativ til Celeste Sweater, som står skarpt frem i strukturen, men er mindre krads end Peer Gynt, idet garnet bl.a. består af 35% alpaca. 

Til Celeste Sweater ville jeg estimere 9 (9) 10 (10) 11 (12) 13 (13) 14 (14) nøgler Lima i bundfarven og 1 nøgle i hver af de fire mønsterfarver. Dette giver en pris på i alt 221-306 kroner.

Find garnet her:

  • Lima hos Rito
  • Lima hos Rito (NORGE)
  • Lima hos Yarnjunkies
  • Lima hos Hobbygarn
  • Lima hos Den Lille Garnbiks
Puna (09)

Hvis du leder efter et virkelig blødt garnalternativ til Celeste Sweater, så er Puna muligvis et garnalternativ for dig. Farvekortet er ikke verdens største, men det er et lækkert garn (i sær til pengene). Puna er et 100% alpaca-garn og det er derfor virkelig blødt – vær dog også opmærksom på, at det derfor heller ikke er lige så formstabilt. Man kan ikke få det hele 😉 

Til Celeste Sweater ville jeg estimere 8 (8) 9 (9) 10 (11) 12 (12) 13 (13) nøgler Puna i bundfarven og 1 nøgle i hver af de fire mønsterfarver, hvilket giver en pris på 264-374 kroner alt efter størrelsen.

Find garnet her:

  • Puna hos Rito
  • Puna hos Rito (NORGE)
  • Puna hos Hobbygarn
  • Puna hos Den Lille Garnbiks

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!