Garnalternativer til Melange Sweater

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

I dette indlæg har jeg samlet en række garnalternativer, der kan bruges til Melange Sweater fra PetiteKnit. Opskriften findes også i en Baby, Junior og Man-udgave og jeg har inkluderet mængder til alle opskrifter i dette indlæg.

Det er strikkefastheden, der afgør, om du kan regne med målene i opskriften – så HUSK at lave en strikkeprøve, inden du går i gang (vi strikker alle forskelligt og derfor kan du ikke regne med at ramme strikkefastheden på samme pind, som jeg gør). Læs mere om strikkeprøver og strikkefasthed her

Sunday fv. 6044 og 1012
Sunday fv. 4626 og 3819. Kanterne er Sunday fv. 5052.

Jeg har strikket både Melange Sweater og Melange Sweater Baby i originalgarnet, to tråde Sunday i forskellige farver for at give den melerede effekt. Det er et virkelig lækkert garnvalg, der giver mulighed for næsten uendelige fine farvekombinationer. Min datter bruger flittigt sin til barnevognslure og jeg har en enkelt gange brugt en lint remover til at fjerne det fnuller, der vil komme, fordi det er ren uld – og nu fremstår den som ny igen.  Prisen på Melange Sweater i originalgarnet ligger mellem 500-840 kroner alt efter størrelsen.

Jeg har strikket min Melange Sweater i str. XL og Melange Sweater Baby til min datter i str. 9-12 mdr.

Find garnet her:

Mit bedste bud på et billigt, mohairfrit garnalternativ er ovenikøbet også smart, fordi man kun skal strikke i én tråd og så kan man alligevel stadig få den melerede effekt. Lima-farvekortet har nemlig to ret fine melerede farver på deres farvekort (se dem her og her). Lima er et lækkert garnalternativ, der består af 100% uld. Jeg synes ikke, at garnet kradser, det er er dejligt garn at strikke i og jeg synes, maskebillledet bliver pænt. Og så har det tilmed den fordel, at fordi garnet i sig selv er meleret, så kan man ikke få de “farveklumper”, som kan opstå, når man strikker med to farver holdt sammen og skifter mellem at strikke frem/tilbage og rundt (se evt billedet af min Melange Sweater, der kan man se forskel i farvemeleringen – noget er helt pænt meleret og andre steder ligger det mere i “klumper”).

Estimerede garnmængder:

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!