Garnalternativer til Zipper Sweater Light

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

I dette indlæg har jeg samlet en række garnalternativer, der kan bruges til Zipper Sweater Light. Find garnalternativer til den originale Zipper Sweater (samt Zipper Sweater Man og Junior) lige her.

Det er strikkefastheden, der afgør, om du kan regne med målene i opskriften – så HUSK at lave en strikkeprøve, inden du går i gang (vi strikker alle forskelligt og derfor kan du ikke regne med at ramme strikkefastheden på samme pind, som jeg gør). Læs mere om strikkeprøver og strikkefasthed her

Peer Gynt fv 8082

Jeg har strikket min Zipper Sweater Light i str. XL, fordi jeg denne gang ønskede et oversize udtryk, men min Zipper Sweater har jeg strikket i str L (og er altså gået en størrelse ned fra min almindelige størrelse) og det kunne jeg også snildt have gjort her. Jeg har strikket min Zipper Sweater Light i en tråd Peer Gynt og det synes jeg passer ret godt til opskriften. Jeg synes ikke, at Peer Gynt kradser, men det kan jeg høre, at der er andre der synes, så hvis du er uldsart, så er dette nok ikke et garn for dig. Men jeg er ret vild med det – det står ret skarpt i maskebilledet og egner sig godt til sådan en “udendørs”-opskrift, som Zipper Sweater Light er. Jeg bruger den i hvert fald flittigt som en overgangsjakke. 

Hvis du vil strikke i Peer Gynt skal du bruge 13 (14) 14 (15) 16 (18) 19 (19) 20 nøgler, hvilket giver en pris på ca. 470-720 kroner. 

Find garnet her:

Lima (206)

Et lidt blødere og faktisk også billigere alternativ er at strikke Zipper Sweater Light i en tråd Lima. Garnet består af 65% uld og 35% alpaca og man kan ikke se det på billedet, men det er faktisk ret blødt, synes jeg. Desuden kommer det i ret mange fine farver. 

Hvis du vil strikke Zipper Sweater Light i en tråd Lima, ville jeg estimere 12 (13) 13 (14) 15 (16) 17 (17) 18 nøgler Lima, hvilket giver en pris på ca. 260-400 kroner.

Find garnet her:

  • Lima hos Rito
  • Lima hos Rito (NORGE)
  • Lima hos Yarnjunkies
  • Lima hos Hobbygarn
  • Lima hos Den Lille Garnbiks

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!