Garnalternativer til Stripe Overload Polo

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Stripe Overload Polo har længe stået på min strikkeliste og nu skulle det være! Originalen strikkes i Peruvian Highland Wool og Tilia, som ellers er en af mine favorit-kombinationer, men jeg har en periode lige for tiden, hvor jeg faktisk mest får brugt mine mohair-frie sweatere og derfor har jeg været på jagt efter sådan et alternativ. Og jeg fandt det – og et par andre, når jeg nu var i gang. Så i dette indlæg kan du finde garnalternativer til Stripe Overload Polo. Når Stripe Overload Sweater strikkes i originalgarnet koster den mellem 630-1200 kroner at strikke.

Husk at lave en strikkeprøve, inden du går i gang. Hvis strikkefastheden ikke er overholdt kan man ikke regne med målene i opskriften. Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her

Til venstre: 0100 og 6273. Til højre: 0100, 6273 og 2923.

Jeg har valgt at strikke i en tråd Nepal og jeg kan ramme strikkefastheden med pind 5,5. Det er en halv pind større end de anbefalede pinde i opskriften – endnu en reminder til, hvorfor strikkeprøven er så vigtig 😉 

Jeg var meget i tvivl, om jeg skulle strikke i to farver som den originale, men er endt med at gå med en version med tre farver: 0100, 6273 og 2923. 

Hvis du vil strikke med to farver vil jeg estimere 12 (14) 14 (16) 16 (18) 20 nøgler Nepal. Når du strikker i to farver skal du købe halvdelen i hver farve, dvs. 6 (7) 7 (8) 8 (9) 10 nøgler Nepal i hver farve. 

Hvis du vil strikke i tre farver, skal du fordele nøglerne i tre – det går ikke helt op og derfor estimerer jeg hellere for meget end for lidt garn: 4 (5) 5 (6) 6 (7) 7 nøgler Nepal i hver farve.

Hvis du strikker i dette garnalternativ, koster det mellem 264-440 kroner at strikke Stripe Overload Polo.

Find garnet her:

Raggi (1508)

Et andet bud på et mohairfrit garnalternativ til Stripe Overload Polo er at strikke i en tråd Raggi. Jeg har sagt det før og siger det gerne igen – jeg er kæmpefan af Raggi! Det er egentlig et strømpegarn, hvorfor der er en smule nylon (polyamid – ikke det samme som polyester) i garnet. Det er blandt andet med til at gøre det slidstærkt. Garnet har en god pris – vær opmærksom på, at det kommer i 100 grams nøgler og derfor skal der heller ikke bruges lige så mange nøgler. Jeg synes, Raggi er blødt og holder rigtig fint i brug. Et lille minus er dog at farvekortet ikke er så stort, men tjek det ud – måske er der lige præcis de farver, du ønsker at strikke den i!

Til Stripe Overload Polo vil jeg estimere 3 (4) 4 (4) 4 (5) 5 nøgler Raggi i hver farve, hvis du vil strikke med to farver. Det giver en pris på mellem 330-550, når garnet er på tilbud, som det er lige nu 🙂 

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!