Garnalternativer til Nuance Bag

REKLAME FOR ZETLAND

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Opskriften på Nuance Bag, som jeg har fået lov til at udgive i samarbejde med Zetland, er endelig udkommet. Det er min allerførste strikkeopskrift og jeg er helt ærligt ret spændt på det hele. Det er nervepirrende at udgive noget, der ligger så mange tanker og kræfter i ❤

Mit samarbejde med Zetland inkluderer, at jeg kan give jer 2 måneders adgang til Zetland for 50 kroner. Og fremover kommer strikkeopskriften til at være inkluderet i det tilbud. Så for 50 kroner får du opskriften på Nuance Bag og 2 måneders fri adgang til Zetland!  De, der allerede har benyttet sig af mit tilbud, får opskriften tilsendt på mail, så snart den er klar – så hvis du vil være sikker på at have opskriften, så snart den udkommer, kan du allerede benytte dig af tilbuddet nu (find linket til tilbuddet lige her) og så sender vi opskriften til dig, så snart den er klar. Og så kan jeg allerede nu løfte sløret for, at jeg kommer til at holde en knit-a-long, hvor jeg filmer alle trin i opskriften 😉

Nuance Bag kommer i tre forskellige størrelser (lille, mellem og stor) og strikkes strikkes nedefra og op. Bunden strikkes i glatstrik med udtagninger på hver side af fire masker, så bunden bliver firkantet. Herefter strikkes taskens sider i tofarvet vævestrik uden udtagninger. Løbegangen strikkes efterfølgende i glatstrik og strikkes eller syes ned til sidst. Herefter syes for til tasken, som syes fast på taskens inderside med usynlige sting. Til sidst indsættes snore i løbegangen.

Husk at lave en strikkeprøve, inden du går i gang (der er en guide til at lave strikkeprøve i tofarvet vævestrik i opskriften). Hvis strikkefastheden ikke er overholdt kan man ikke regne med målene i opskriften. Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her

Nuance Bag er originalt strikket i Pernilla. Pernilla er et kamgarnsspundet garn, hvilket bl.a. betyder, at garnet er slidstærkt og så er det ret “sprødt” i udtrykket. Garnet er blødt, men formstabilt og fremhæver strukturen i vævestrikken på fineste vis. Netop disse egenskaber er fine at være opmærksom på, hvis du vælger at udskifte til et garnalternativ. 

Der bruges 2 (2) 3 nøgler Pernilla i bundfarven og 1 nøgle af mønsterfarven i alle størrelser. Det giver en pris på mellem 126-168 kroner, hvis garnet ikke købes på tilbud. 

Til den store Nuance Bag på billedet er brugt fv 977 Marzipan Melange til bundfarve og Pernilla fv 196, 370, 824 og 254 samt Sunday fv 6043 til mønsterfarve. Til den mellem Nuance Bag er brugt Pernilla fv 824 Parrot Green til bundfarve og fv. 370 Flamingo til mønsterfarve

Find garnet her:

Lille Lerke (8121 + 0017)

Et garnalternativ til Nuance Bag er at strikke i Lille Lerke. Garnet består af en blanding af uld og bomuld, der giver strukturen den formstabilitet, som jeg synes klæder opskriften. Maskebilledet er tæt og pænt og du får en virkelig blød taske i dette garn. 

Lille Lerke løber lidt kortere end Pernilla og derfor skal du bruge 3 (3) 4 nøgler Lille Lerke i bundfarven og 1 (1) 2 nøgler Lille Lerke i mønsterfarven.  

Find garnet her:

Duo (249 + 212)

Et andet garnalternativ til Nuance Bag er at strikke i Duo. Duo minder meget om Pernilla i udtrykket og er også et fastspundet garn, der giver et ret sprødt/skarpt udtryk til tasken. Desuden kommer Duo i ret mange fine farver. 

Jeg ville estimere 2 (2) 3 nøgler Duo i bundfarven og 1 (1) 1 nøgle Duo i mønsterfarven, hvilket giver en pris på 99-132 kroner. 

Find garnet her:

  • Duo hos Rito
  • Duo hos Rito (NORGE)

Et lidt anderledes udtryk kan opnåes ved at strikke med en tråd Peruvian Highland Wool. Når strikkefastheden rammes, giver det et meget tæt og fast udtryk, men det gør ikke noget, når det er en taske. Faktisk synes jeg virkelig, at vævestrikken står flot frem i dette garn, når strikkefastheden opnåes. 

Peruvian Highland Wool løber noget kortere end Pernilla og derfor ville jeg estimere 4 (5) 6 nøgler Peruvian Highland Wool i bundfarven og 2 nøgler Peruvian Highland Wool til mønsterfarven. Altså ikke ligefrem et billigt alternativ, men ikke desto mindre syntes jeg, at det blev så pænt, at jeg ville dele det alligevel. 

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!