Garnalternativer til Selmas Sovedragt

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Når jeg efterspørger jeres erfaringer til godt babystrik, så bliver Selmas Sovedragt fra PetiteKnit nævnt mange gange og jeg forstår godt hvorfor! Det var også et af de første projekter, jeg kastede mig over, da jeg fandt ud af, at jeg var gravid og jeg glæder mig til at skulle tage den i brug. Dragten strikkes i retstrik og er begyndervenlig.

Hvis man bruger opskriftens anbefalede garn koster den mellem 450-740 kr for at strikke den i Snefnug fra Camarose eller 600-1050 kr for at strikke den i Frisenvangs tykke babyalpaca. Det er mange penge for en babydragt, men det kan heldigvis sagtens gøres billigere! 

Husk at lave en strikkeprøve, inden du går i gang. Hvis strikkefastheden ikke er overholdt kan man ikke regne med målene i opskriften. Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her

Lima (0100) og mohairrester

Jeg har strikket Selmas Sovedragt i et lidt utraditonelt valg – nemlig i en tråd Lima og mohairrester. Det er utraditionelt, fordi mange ikke ønsker at bruge langhårede fibre til helt små børn. Jeg synes, det fungerer ret godt og jeg elskede at lege med farverne og på den måde give den lige præcis det udtryk, jeg ønskede. Jeg har brugt samme restegarnsteknik til Selmas Sovedragt, som jeg brugte til min September Hue, hvor det ikke er nødvendigt at hæfte ender på mohairen. Se en video af denne teknik under højdepunktet TIPS på min Instagram-profil. Hvis du ikke har mohairrester, kan du også bare bruge en tråd silk mohair, fx Kid Silk.

Jeg ville estimere 7 (8) 9 (10) 11 nøgler Lima og evt. 3 (4) 4 (5) 5 nøgler Kid Silk til Selmas Sovedragt. 

Find garnet her:

Air (23)

Et bud på et garnalternativ, der minder meget om at strikke Selmas Sovedragt i Snefnug fra Camarose, er at strikke dragten i en tråd Air. Det giver det bløde og fluffy udtryk, som originalen også har. Vær opmærksom på, at Air godt kan have tendens til at fælde lidt (nogle indfarvninger mere end andre – det er svært at spå om på forhånd), så hvis du ikke ønsker et langhåret garn til din udgave af Selmas Sovedragt, så er det ikke det mest optimale garnalternativ for dig. 

Med en tråd Air ville jeg estimere 5 (5) 6 (7) 8 nøgler Air, hvilket giver en pris på ca. 225-350 kr. 

Find garnet her:

  • Air hos Rito
  • Air hos Rito (NORGE)
  • Air hos Yarnjunkies
  • Air hos Hobbygarn
Karisma (80)

Et andet garnalternativ til Selmas Sovedragt, som er mindre langhåret er at strikke i en tråd Karisma. Det er samtidig denne omgangs billigste alternativ med en pris på blot 150-250 kr! Jeg har tidligere haft et lidt dårligt forhold til Karisma, men blev opmærksom på, at der godt kan være forskel på, hvordan de forskellige farver mærkes. Derfor har jeg bestilt lidt forskellige farver hjem og det bekræftede mistanken. Den lyserøde her er fx slet ikke “plastikagtig” at røre ved, som den grønne, jeg for flere år siden først mærkede og dannede mig et indtryk ud fra. Det skal ikke være nemt at finde gode garnalternativer! Så hermed lidt fornyet energi til Karisma – som er et billigt garnalternativ, der faktisk fungerer til rigtig mange ting! 

Jeg ville estimere 7 (8) 9 (10) 11 nøgler Karisma til Selmas Sovedragt.

Find garnet her:

Cool Wool Big (999)

Cool Wool Big er stadig et relativt nyt bekendtskab for mig – men jeg er fan! Det er ikke det billigste alternativ, men det er alligevel billigere end at strikke i originalgarnet – og det bliver sååå lækkert! Strukturen i maskebilledet er virkelig pæn og garnet er meget blødt. Det minder lidt om den klassiske “baby merino” i spindingen og jeg kan ikke forestille mig, at nogle ville synes, at dette garn kunne kradse. 

Jeg ville estimere 6 (7) 8 (9) 10 nøgler Cool Wool Big til Selmas Sovedragt, hvilket giver en pris på mellem 290-470 kroner.

Find garnet her:

Lily (28)

Det sidste garnalternativ i denne omgang er at strikke en tråd Lily. Jeg har anbefalet dette garn mange gange før og gør det gerne igen. Det er nemlig et virkelig fint alternativ, hvis du gerne vil undgå langhårede fibre eller ønsker at strikke i et garn, der indeholder bomuld. Lily består af 70% bomuld og 30% uld og kommer i virkelig mange fine farver. Strukturen på denne strikkeprøve er tæt, uden at blive for fast og jeg synes, det fungerer ret fint! 

Jeg ville estimere 7 (8) 9 (10) 11 nøgler Lily til Selmas Sovedragt, hvilket giver en pris på ca. 190-300 kroner. 

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!