Garnalternativer til Novice Slipover

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Novice Slipover er endnu en fin begynderopskrift fra PetiteKnit. Opskriften er skrevet netop til begyndere og er derfor helt genial som dit første eller andet strikkeprojekt – og selvfølgelig også, hvis du er en habil strikker, der bare trænger til et lettilgængelig projekt. 

Opskriftens anbefalede garn er at strikke i en tråd Double Sunday og en tråd Tynn Silk Mohair. Det er en virkelig blød og lækker kombination. Men det kan være en fordel at starte med at strikke med en tråd (det er ikke nødvendigvis meget sværere at strikke med to, men når man aldrig har strikket før, så er det med at gøre det så let for sig selv som muligt!). Derfor giver jeg flere bud på garnalternativer til Novice Slipover, der kan strikkes med en tråd i dette indlæg. 

Hvis man bruger opskriftens anbefalede garn koster en Novice Slipover mellem 650 kroner (str XS) og 1200 kroner (str. 5XL), hvis man køber garnet til vejledende udsalgspris. Det kan sagtens gøres billigere – og det giver jeg også bud på i dette indlæg. 

Husk at lave en strikkeprøve, inden du går i gang. Hvis strikkefastheden ikke er overholdt kan man ikke regne med målene i opskriften. Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her

Lima (206) og Kid Silk (12)

Et bud på et billigt garnalternativ til Novice Slipover er at strikke i en tråd Lima og en tråd Kid Silk. Strukturen bliver pæn og tæt og jeg synes, det bliver virkelig blødt, samtidig med at det er formstabilt. Prisen for at strikke en Novice Slipover i Lima og Kid Silk bliver mellem 290-520 kr.  

Jeg ville estimere 7 (8) 8 (8) 9 (10) 10 (11) 12 nøgler Lima og 3 (4) 4 (4) 4 (5) 5 (5) 6 nøgler Kid Silk til Novice Slipover.

Find garnet her:

Peruvian Highland Wool (Smoke Blue)

Det er muligt at ramme strikkefastheden med en tråd Peruvian Highland Wool og selvom det ikke typisk ville være det billigste garnalternativ, så bliver prisen på en Novice Slipover i Peruvian Highland Wool faktisk kun 270-450 kr, idet den netop kun strikkes i en tråd. Peruvian Highland Wool er et af mine yndlingsgarner – det er blødt, formstabilt og så kommer det i rigtig mange fine farver. 

Med en tråd Peruvian Highland Wool ville jeg estimere 7 (8) 8 (8) 9 (10) 10 (11) 12 nøgler. 

Find garnet her:

Nepal (3112)

Hvis du leder efter et garnalternativ, som kan strikkes med en tråd, så kan jeg anbefale at strikke i en tråd Nepal. Det bliver tæt i maskebilledet uden at blive for tæt. Nepal er mindre blødt end fx Lima (der er ikke alpaca i Nepal, som der er i Lima), men jeg synes, den er lækker alligevel! Derudover er dette også denne omgangs billigste alternativ, idet en Novice Slipover strikket i Nepal vil lande på en pris mellem 170-300 kr! 

Jeg ville estimere 9 (10) 10 (11) 12 (13) 14 (15) 16 nøgler Nepal til Novice Slipover. 

Find garnet her:

Cool Wool Big (999) og Silkhair (164)

Begge disse garner er forholdvist nye for mig – men jeg er ganske begejstret! Det er ikke det billigste alternativ, men det er alligevel billigere end at strikke i originalgarnet – og det bliver sååå lækkert! Strukturen i maskebilledet er virkelig pæn, strikkeprøven er virkelig blød og så kommer begge garner i ret mange fine farver. Man kan evt udskifte Silkhair med Kid Silk for at få det lidt billigere. 

Jeg ville estimere 6 (7) 7 (7) 8 (8) 9 (9) 10 nøgler Cool Wool Big og 3 (4) 4 (4) 4 (5) 5 (5) 6 nøgler Silkhair til Novice Slipover.

Find garnet her:

Soft Tweed (03) og Kid Silk (12)

Det sidste garnalternativ i denne omgang er at strikke i en tråd Tweed og en tråd Kid Silk. Jeg er helt vild med det udtryk, som Tweed-garnet giver og så bliver prøven også bare virkelig lækker og blød. Så dette alternativ er nok min favorit i denne omgang! Hvis du strikker Novice Slipover i Tweed og Kid Silk koster den cirka 290-550 kr at strikke. 

Jeg ville estimere 5 (6) 6 (6) 7 (8) 8 (9) 9 nøgler Tweed og 3 (4) 4 (4) 4 (5) 5 (5) 6 nøgler Kid Silk til Novice Slipover. 

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!