Garnalternativer til Striber på Langs Sweater

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Striber på Langs Sweater er efterhånden en halvgammel opskrift, men designet holder bare stadig! Jeg har strikket en enkelt Striber På Langs Sweater selv, som jeg har slidt op i brug og jeg kunne sagtens overveje, at den engang skulle erstattes (send mere strikketid!). 

Originalen strikkes i Arwetta og Tilia (eller Sunday og Tynn Silk Mohair). I dette indlæg giver jeg flere bud på garnalternativer til Striber På Langs Sweater, både med 1 tråd og med 2 tråde. 

Husk at lave en strikkeprøve, før du går i gang. Hvis strikkefastheden ikke er overholdt, kan du ikke regne med målene i opskriften og ej heller med mængden af garn. Det kan være en god idet at blokke/dampe strikkeprøven til Striber på Langs Sweater, idet ribben folder sig pænest ud efter dette. Se video om blok/damp her

Easy Care (95)

Det første garnalternativ er et helt særligt garnalternativ for mig – det er nemlig det allerførste garnalternativ herfra! Jeg strikkede Striber På Langs Sweater i 2018, før jeg vidste noget som helst om at finde garnalternativer. Derfor er det helt sikkert heller ikke et garnaalternativ, jeg overhovedet havde kastet mig ud i at prøve af i dag, for det giver ingen mening, at man kan strikke opskriften i en tråd Easy Care. Men det kan man altså! Det giver en ret tynd udgave af Striber På Langs, men det kan virkelig noget. Jeg har i hvert fald været glad for den og har brugt den som en bluse (hvor jeg tit har en t-shirt eller lign. under mine andre striktrøjer). 

Hvis du strikker i en tråd Easy Care, ville jeg estimere 7 (8) 8 (9) 9 (10) 11 (11) 12 nøgler Easy Care, hvilket giver en pris på ca. 225-390 kroner. 

Find garnet her:

Flora (21) og Kid Silk (03)

Det garnalternativ, der minder mest om at strikke Striber På Langs Sweater i originalgarnet, er at strikke i en tråd Flora og en tråd Kid Silk. Det bliver lige så blødt og lækkert, som at strikke i Sunday + Tynn Silk Mohair, men prisen er noget mere overkommelig. 

Med en tråd Flora og en tråd Kid Silk ville jeg estimere 5 (6) 6 (7) 7 (7) 8 (8) 9 nøgler Flora og 5 (6) 6 (7) 7 (7) 8 (8) 8 nøgler Kid Silk. 

Find garnet her:

Puna (09)

Det sidste garnalternativ i denne omgang er også med en tråd – nemlig en tråd Puna. Puna er et alpacagarn og er meget blødt. Jeg synes, strukturen i ribben står fint frem i det her garn, så jeg ville ikke tøve med at strikke Striber på Langs Sweater i dette garnalternativ. 

Med en tråd Puna ville jeg estimere 11 (13) 14 (15) 15 (16) 17 (18) 19 nøgler Puna

Find garnet her:

  • Puna hos Rito
  • Puna hos Rito (NORGE)
  • Puna hos Hobbygarn
  • Puna hos Den Lille Garnbiks

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!