Garnalternativer til Vest No 1

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Vest No 1 fra My Favourite Things Knitwear er en helt simpel vest uden de helt store dikkedarer. Den er forholdsvist nem at strikke og er derfor også fin, hvis du er letøvet strikker. Pasformen er mindre oversize end mange andre vesteopskrifter, men der er stadig plads til fx at have en t-shirt under (og hvis du ønsker den mere oversize, kan du jo overveje at gå en størrelse op). 

Vest No 1 strikkes originalt i Heavy Merino og Cashmere Lace, hvilket giver en samlet pris på mellem. 500-875 kr. Det kan sagtens gøres billigere og i dette indlæg finder du garnalternativer til Vest No 1. 

Double Sunday (1012) og Friday Mood Mohair

Jeg har strikket min Vest No 1 i en tråd Double Sunday og en tråd Friday Mood Mohair, som er den festlige håndfarvede mohair fra Ladybugyarn. Dette er ikke et billigt alternativ, men det fungerede virkelig godt og jeg er ret vild med, at opskriften netop er så simpel, at der er mulighed for selv at lege med udtrykket (fx med en håndfarvet mohair). Jeg har lavet et par småændringer i opskriften, som jeg har beskrevet her

Jeg ville estimere 5 (6) 7 (7) 8 (9) nøgler Double Sunday og 2 (2) 2 (2) 2 (2) fed Friday Mood Mohair til Vest No 1. 

Find garnet her:

Lima (206) og Kid Silk (12)

Et bud på et billigt garnalternativ til Vest No 1 er at strikke i en tråd Lima og en tråd Kid Silk. Strukturen bliver pæn og tæt og jeg synes, det bliver virkelig blødt, samtidig med at det er formstabilt. Prisen for at strikke en Vest No 1 i Lima og Kid Silk bliver mellem 235-370 kr.  

Jeg ville estimere 5 (6) 7 (7) 8 (9) nøgler Lima og 3 (3) 3 (3) 4 (4) nøgler Kid Silk til Vest No 1.

Find garnet her:

Nepal (3112)

Hvis du leder efter et garnalternativ, som kan strikkes med en tråd, så kan jeg anbefale at strikke i en tråd Nepal. Det bliver tæt i maskebilledet uden at blive for tæt. Nepal er mindre blødt end fx Lima (der er ikke alpaca i Nepal, som der er i Lima), men jeg synes, den er lækker alligevel! Derudover er dette også denne omgangs billigste alternativ, idet en Vest No 1 strikket i Nepal vil lande på en pris mellem 130-230 kr! 

Jeg ville estimere 7 (8) 9 (9) 10 (12) nøgler Nepal til Vest No 1. 

Find garnet her:

Cool Wool Big (999) og Silkhair (164)

Begge disse garner er forholdvist nye for mig – men jeg er ganske begejstret! Det er ikke det billigste alternativ, men det er alligevel billigere end at strikke i originalgarnet – og det bliver sååå lækkert! Strukturen i maskebilledet er virkelig pæn, strikkeprøven er virkelig blød og så kommer begge garner i ret mange fine farver. Man kan evt udskifte Silkhair med Kid Silk for at få det lidt billigere. 

Jeg ville estimere 5 (5) 6 (6) 7 (8) nøgler Cool Wool Big og 3 (3) 3 (3) 4 (4) nøgler Silkhair. 

Find garnet her:

Soft Tweed (03) og Kid Silk (12)

Det sidste garnalternativ i denne omgang er at strikke i en tråd Tweed og en tråd Kid Silk. Jeg er helt vild med det udtryk, som Tweed-garnet giver og så bliver prøven også bare virkelig lækker og blød. Så dette alternativ er nok min favorit i denne omgang! Hvis du strikker Vest No 1 i Tweed og Kid Silk koster Vest No 1 cirka 250-400 kr at strikke. 

Jeg ville estimere 4 (4) 5 (5) 6 (7) nøgler Tweed og 3 (3) 3 (3) 4 (4) nøgler Kid Silk til Vest No 1. 

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!