Garnalternativer til BADGER AND BLOOM

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

BADGER AND BLOOM fra Anne Ventzel er overalt på Instagram og jeg forstår det godt! Sweateren står også højt på min (lange) strikkeliste med muligheden for at kunne lege med farver i mønsterstrik. Sweateren er dog en lidt bekostelig affære at købe ind til med en samlet pris på mellem 740-970 kroner i originalgarnet. 

Men jeg har fundet fire bud på garnalternativer til BADGER AND BLOOM. Sweateren kommer både i en version 1 med to farver og en version 2 med fem farver og jeg har udregnet estimerede garnmængder til begge dele. Se de to versioner her

Husk at lave en strikkeprøve både i glatstrik og i flerfarvede. Typisk skal man skifte pindestørrelse for at ramme samme strikkefasthed i hhv. glat- og flerfarvet strik. Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her

Det første garnalternativ til BADGER AND BLOOM er det alternativ, der minder mest om originaludtrykket. Jeg kan dog ikke ramme strikkefastheden med en enkelt tråd, så det første garnalternativ er at strikke en tråd Air og en tråd Kid Silk. 

Jeg ville estimere følgende mængder: 

Version 1

Version 2

Find garnet her:

Nepal (3112)

Resten af garnalternativerne bevæger sig væk originale udtryk i BADGER AND BLOOM, men ikke desto mindre, så tror jeg, det kunne fungere ret godt alligevel – fx at strikke den i en tråd Nepal, som er et 100% uldgarn. Prisen bliver omkring 200-290 kroner for version 1 og 300-380 kroner for version 2 i dette garnalternativ og er dermed det billigste i denne omgang.

Her ville jeg estimere følgende garnmængder:

Version 1

Version 2

Find garnet her:

Lily (11)

Hvis du gerne vil have et alternativ med bomuld, så er Lily et godt bud på det. Det er muligt at ramme strikkefastheden med en tråd og farvekortet er så fint, at jeg tænker, man virkelig ville kunne sammensætte noget fint med dette garnalternativ. Vær opmærksom på, at udtrykket her igen vil bevæge sig et godt stykke væk fra den originale BADGER AND BLOOM. Prisen bliver omkring 290-380 kroner for version 1 og ca. 400-570 kroner for version 2 i dette garnalternativ.

Jeg ville estimere følgende garnmængder:

Version 1

Version 2

Find garnet her:

Raggi (1508)

Det sidste garnalternativ til BADGER AND BLOOM i denne omgang er at strikke i en tråd Raggi. Det er egentlig et strømpegarn, men det fungerer også virkelig godt til rigtig mange andre ting. Farvekortet er dog ikke det bredeste, så jeg tænker, at det nok ville give mest mening at strikke version 1, hvis du vil strikke i Raggi

Jeg ville estimere følgende garnmængder:

Version 1

Version 2

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!