Garnalternativer til Ingrid Sweater

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Ingrid Sweater fra PetiteKnit er den smukkeste strukturstrikkede sweater, som ovenikøbet er næsten vanedannende at strikke. Det originale garn i opskriften er at strikke i en tråd Jensen og en tråd Silk Mohair fra Isager. Dette giver et flot, lidt chunky udtryk, men det er også et virkelig garnvalg, der ligger i den høje ende med en pris på mellem 1125-1900 kr. Det kan sagtens gøres billigere og i dette indlæg finder du en masse garnalternativer til Ingrid Sweater. 

Ingrid Sweater strikkes i strukturstrik, hvilket bl.a. betyder, at man kan lege med rigtig mange garntyper (og -tykkelser). Det er jo altid vigtigt at lave en strikkeprøve, før man går i gang, men det er om muligt endnu vigtigere i dette tilfælde. Fordi strukturen folder sig ud i vask, kan det også være en god ide at blokke strikkeprøven, før du måler. Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her

Pernilla (254) og Brushed Lace (3024)

Jeg teststrikkede Ingrid Sweater i et lidt tyndere alternativ, nemlig i en tråd Pernilla og en tråd Brushed Lace. Dette alternativ er også skrevet ind i opskriften, fordi det bare virkelig fungerer godt, selvom det giver en lidt tyndere udgave og dermed også et lidt “lettere” udtryk end at strikke i Jensen og Silk Mohair. 

Hvis du ikke ønsker at strikke mohair, kan du også udskifte Brushed Lace (eller en anden type silk mohair) med Alva, som er et alpaca-garn fra Filcolana, der fungerer virkelig godt som et alternativ til at strikke mohair med som følgetråd. 

Hvis du strikker med Pernilla og Brushed Lace, skal du bruge: 7 (7) 8 (9) 9 (9) 10 (11) 11 ngl Pernilla og 6 (6) 6 (7) 7 (8) 8 (9) 9 ngl Brushed Lace.

Hvis du strikker med Pernilla og Alva, ville jeg estimere:  7 (7) 8 (9) 9 (9) 10 (11) 11 ngl Pernilla og 7 (7) 8 (8) 8 (9) 10 (10) 11 ngl Alva

Find garnet her:

Puna (09) + Kid Silk (03)

Man kan også ramme strikkefastheden på Ingrid Sweater med en tråd Puna og en tråd Kid Silk. Puna er et alpaca-garn og er derfor virkelig blødt, men desværre betyder det ofte, at det også går lidt ud over formstabiliteten. Jeg synes, at strukturen bliver virkelig fin med Puna + Kid Silk, men jeg ville overveje at gå en halv pind yderligere ned, når den høje hals skal strikkes for at være sikker på, at den holder sig oppe. Derudover ville jeg helt sikkert indsætte en strikkeelastik på indersiden af halskanten, når den var færdig – men det har jeg også gjort ved min egen i Pernilla + Brushed Lace. 

Jeg ville estimere 11 (11) 12 (13) 13 (14) 5 (16) 17 nøgler Puna og 6 (6) 6 (7) 7 (8) 8 (9) 9 nøgler Kid Silk, hvilket giver en pris på under det halve af at strikke i Jensen + Kid Silk. 

Find garnet her:

Lima (100)

Der bliver altid spurgt en del til garnalternativer med en tråd. Det kan i dette tilfælde lade sig gøre med en tråd Lima. Jeg synes, strukturen står fint frem, men det bliver en lille smule til den løse side og derfor tror jeg, at hvis jeg skulle strikke Ingrid Sweater i Lima, så ville jeg tilføje en tråd Kid Silk eller en anden følgetråd for at give en smule med “hold” i det. Men det kan altså også lade sig gøre i en tråd Lima alene og derfor ville jeg bare lige inkludere dette alternativ her også. 

Jeg ville estimere 12 (12) 13 (14) 14 (15) 17 (18) 19 ngl Lima og evt. 6 (6) 6 (7) 7 (8) 8 (9) 9 nøgler Kid Silk, hvilket giver en pris på under det halve af at strikke i Jensen + Kid Silk. 

Find garnet her:

Stone Washed XL (860)

Jeg får også jævnligt efterspørgsler på garnalternativer uden uld, fx hvis man er uldallergiker eller veganer. Derfor har jeg denne gang virkelig bevæget mig uden for min komfortzone og undersøgt, om man mon kunne bruge et garn som Stone Washed XL til Ingrid Sweater – og det kan man godt. Det er uden for min komfortzone, fordi garnet består af 70% bomuld og 30% akryl. Jeg har forsøgt med flere bomuldsgarner, men hvis det skal være blødt, så indeholder det ofte uld eller alpaca og så duer det jo ikke alligevel. Derfor har jeg forsøgt at finde et garn, hvor det bløde kommer fra akryl. Det er en anderledes fornemmelse end at strikke i uld/alpaca eller en af de andre garnfibre, jeg typisk ville strikke i, men under kriterierne, så synes jeg faktisk, at dette er et ganske udemærket garnalternativ til Ingrid Sweater. 

Jeg ville estimere 15 (16) 17 (18) 19 (20) 22 (24) 25 ngl Stone Washed XL, hvilket giver en pris, der er under halvdelen af at strikke i Jensen + Silk Mohair. 

Find garnet her:

Belle (15)

Igen i et forsøg på at finde garnalternativer til Ingrid Sweater har jeg også forsøgt mig med en tråd Belle, fordi jeg blev tippet om, at der var nogle, der allerede havde strikket Ingrid Sweater op i denne – og det lød helt mystisk i mine ører, at det overhovedet kunne lade sig gøre! Det kan godt lade sig gøre at ramme strikkefastheden med en tråd Belle, meeeen… Jeg synes personligt, at det bliver alt for løst i strukturen til en opskrift som Ingrid Sweater, som kræver “hold” i det for både at få en flot struktur, der ikke slasker og samtidig at halsen bliver pæn.

Men hvis du ønsker en virkelig sommervenlig udgave af Ingrid Sweater, så ville jeg estimere 10 (10) 11 (12) 12 (13) 14 (15) 16 ngl Belle

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!