Garnalternativer til Holiday Slipover

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Jeg har indtil videre strikket tre Holiday Slipovere og det ville ikke undre mig, hvis der en dag ryger en fjerde på pindene. Pasformen er genial, den passer perfekt over kjoler og så er den hurtig og nem at strikke. 

Hvis du er begynder, så har jeg filmet alle trin i opskriften her og her – så her kan alle være med! 

Snefnug (7359) og Silk Mohair (41)

Den første Holiday Slipover jeg strikkede var i originalgarnet, dvs. to tråde Snefnug fra Camarose og en tråd Silk Mohair. Det er en dyr vest i dette garn (særligt når man tænker på, hvor mange strikketimer man får for pengene), men samtidig knuselsker jeg den. Min blå Holiday Slipover er på top 5 over strik, jeg har brugt mest. 

Find garnet her:

Jeg har ledt efter et alternativ, hvor man kun behøver at strikke med en tråd og det kan lade sig gøre med Snow. Til Holiday Slipover ville jeg beregne 6 (7) 7 (8) 8 (9) 10 (11) 12 ngl Snow, hvilket faktisk giver en pris på kun  88-176 kr og så slipper man for at strikke med flere tråde (hvilket ikke er svært, når man først har prøvet det et par gange, men som begynder kan det være fint at starte med at strikke med en tråd af gangen). Jeg har selv strikket min hvide Holiday Slipover i en tråd Snow farve Natur. Her har jeg tilføjet en tråd Kid Silk. Jeg endte med at bruge 2 ngl til str XL. Beregn samme mængde Kid Silk som angivet i opskriften.

Find garnet her:

Wish (Hvede) og Kid Silk (Beige)

Det alternativ, der minder mest om den originale Holiday, er at strikke i en tråd Wish og en tråd Kid Silk. Det bliver bare virkelig blødt og lækkert, samtidig med at udtrykket står fint frem fx i ribben. I denne udgave har jeg lavet et par ændringer, som jeg har beskrevet i dette opslag

Med en tråd Wish og en tråd Kid Silk ville jeg estimere 5 (5) 5 (6) 6 (7) 7 (8) 9 ngl Wish og 2 (2) 2 (2) 2 (2) 2 (3) 3 ngl Kid Silk til Holiday Slipover.

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!