19 masker / 10 cm

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Her kan du finde alle de garnalternativer, jeg har fundet, der kan passe til strikkefasthed 19 masker / 10 cm.

  • Vær opmærksom på, at disse kun passer til glatstrik – en strikkefasthed på 10 m/10 cm i patent/rib/strukturstrik eller lign. passer typisk ikke med det samme garn, som passer til strikkefasthed 10 m/10 cm i glatstrik.
  • Vær derudover opmærksom på, at udtrykket i det færdige strik ændrer sig, når man skifter materiale (fx skifter fra mohair til uld eller lign). En rullekrave kræver fx et ret fast garnvalg, så her vil alpaca og/eller silk mohair typisk give et for “slasket” udtryk. Lav en strikkeprøve, inden du går i gang for at vurdere, om det passer til det udtryk, du ønsker. 
  • Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her
  • Se hvordan du beregner mængde med dit garnalternativ her
2 tråde Angora Merino (Kermit)

2 TRÅDE ANGORA MERINO

For et stykke siden testede jeg Angora Merino fra Garnspecialisten og var ret begejstret! Særligt fordi Garnspecialisten sælger restpartier (og ikke nyproduceret garn) og derfor kan meget af deres garn (inkl. Angora Merinoen) købes til en skarp pris.

Angora Merino + Kid Silk

Her har jeg strikket en tråd Angora Merino sammen med en tråd Soft Silk Mohair (fordi det lige var den jeg havde liggende, der passede i farven – det kunne lige så godt have været Kid Silk). Det passer virkelig godt til strikkefasthed 19 m/10 cm.

Soft Tweed (03)

Soft Tweed

Jeg synes, det har været svært at billige alternativer til diverse Tweed-garner og derfor blev jeg også virkelig glad, da jeg opdagede Soft Tweed, som både er prisvenligt, blødt og kommer i en helt masse fine farver. 

Lily (15, 11, 07)

Lily

Lily er et lækkert alternativ, hvis du er glad for at strikke i garner med bomuld, idet garnet består af 70% bomuld og 30% merinould. Lily er et meget alsidigt garn, der kommer i mange farver og kan ramme mange strikkefastheder. 19 m/10 cm bliver meget tæt i strukturen, men jeg synes stadig, det fungerer fint! 

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!