17 masker / 10 cm

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Her kan du finde alle de garnalternativer, jeg har fundet, der kan passe til strikkefasthed 17 masker / 10 cm.

  • Vær opmærksom på, at disse kun passer til glatstrik – en strikkefasthed på 10 m/10 cm i patent/rib/strukturstrik eller lign. passer typisk ikke med det samme garn, som passer til strikkefasthed 10 m/10 cm i glatstrik.
  • Vær derudover opmærksom på, at udtrykket i det færdige strik ændrer sig, når man skifter materiale (fx skifter fra mohair til uld eller lign). En rullekrave kræver fx et ret fast garnvalg, så her vil alpaca og/eller silk mohair typisk give et for “slasket” udtryk. Lav en strikkeprøve, inden du går i gang for at vurdere, om det passer til det udtryk, du ønsker. 
  • Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her
  • Se hvordan du beregner mængde med dit garnalternativ her
Peruvian Highland Wool (Smoke Blue)

Peruvian Highland Wool

Peruvian Highland Wool er ikke nødvendigvis det billigste alternativ, men til gengæld giver farvekortet virkelig mange muligheder. Med en tråd kan jeg ramme strikkefasthed 17 m/10 cm.

Nepal (3112)

Nepal

Når man rammer strikkefasthed 17 m/10 cm med en tråd Nepal, så bliver maskebilledet tæt og fint. Et godt og billigt alternativ!

Lima (206) og Kid Silk (12)

Lima + Kid Silk

Lima og Kid Silk bliver tæt i strukturen, blødt og pænt. Det minder en del om at strikke Double Sunday og Tynn Silk Mohair sammen.

Soft Tweed (03) og Kid Silk (12)

Tweed + Kid Silk

Tweed-garnet er et af mine nye favoritter – det er virkelig pænt med de små nistre og så er det også ret blødt. Og så kommer det i ret mange fine farver!

Cool Wool Big (999) og Silkhair (164)

Cool Wool Big + Silkhair

Denne kombination bliver tæt i strukturen og så er den også virkelig blød. Men kan evt. udskifte Silkhair med Kid Silk for at få et billigere alternativ.

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!