16 masker / 10 cm

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Her kan du finde alle de garnalternativer, jeg har fundet, der kan passe til strikkefasthed x masker / 10 cm.

  • Vær opmærksom på, at disse kun passer til glatstrik – en strikkefasthed på 10 m/10 cm i patent/rib/strukturstrik eller lign. passer typisk ikke med det samme garn, som passer til strikkefasthed 10 m/10 cm i glatstrik.
  • Vær derudover opmærksom på, at udtrykket i det færdige strik ændrer sig, når man skifter materiale (fx skifter fra mohair til uld eller lign). En rullekrave kræver fx et ret fast garnvalg, så her vil alpaca og/eller silk mohair typisk give et for “slasket” udtryk. Lav en strikkeprøve, inden du går i gang for at vurdere, om det passer til det udtryk, du ønsker. 
  • Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her
  • Se hvordan du beregner mængde med dit garnalternativ her
Raggi (1508)

Raggi

Et af mine nyeste favoritgarner er Raggi, som egentlig er et strømpegarn, men som bare fungerer virkelig godt til alt muligt andet også – herunder til strikkefasthed 16 m/10 cm. OBS: Garnet kommer i 100 grams-nøgler. 

2 tråde Angora Merino (farve Gul)

2 tråde Angora Merino

For et stykke siden testede jeg Angora Merino fra Garnspecialisten og var ret begejstret! Særligt fordi Garnspecialisten sælger restpartier (og ikke nyproduceret garn) og derfor kan meget af deres garn (inkl. Angora Merinoen) købes til en skarp pris.

2 tråde Alpaca + Kid Silk

Alpaca er jo bare blødt – og det bliver kun blødere af at være strikket dobbelt sammen med en tråd Kid Silk.

Alaska (farve 52)

Alaska

Alaska er et virkelig billigt garnalternativ. Der er ikke så meget at sige – det hverken kradser eller er rigtig blødt, men ikke desto mindre stadig et fint garn til prisen.

Nepal

Når man rammer strikkefasthed 16 m/10 cm med en tråd Nepal, så bliver maskebilledet tæt og fint. Et godt og billigt alternativ!

Air (farve 03) og Kid Silk (farve 01)

aIR + Kid Silk

Air og Kid Silk er bare en lækkert kombination og det passer også rigtig fint som et garnalternativ til strikkefasthed 16 m/10 cm.

2 tråde Flora (farve 21) + 1 tråd Kid Silk (farve 03)

2 tråde Flora + kid Silk

Hvis du har mod på at strikke med mere end én tråd (det er ikke svært – jeg lover!), så kan jeg varmt anbefale kombinationen af to tråde Flora og en tråd Kid Silk.

Lily (11)

Lily

Lily er et lækkert alternativ, hvis du er glad for at strikke i garner med bomuld, idet garnet består af 70% bomuld og 30% merinould. Lily er et meget alsidigt garn, der kommer i mange farver og kan ramme mange strikkefastheder. 16 m/10 cm bliver tæt og pænt i strukturen. 

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!