14 masker / 10 cm

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Her kan du finde alle de garnalternativer, jeg har fundet, der kan passe til strikkefasthed 14 masker / 10 cm.

  • Vær opmærksom på, at disse kun passer til glatstrik – en strikkefasthed på 10 m/10 cm i patent/rib/strukturstrik eller lign. passer typisk ikke med det samme garn, som passer til strikkefasthed 10 m/10 cm i glatstrik.
  • Vær derudover opmærksom på, at udtrykket i det færdige strik ændrer sig, når man skifter materiale (fx skifter fra mohair til uld eller lign). En rullekrave kræver fx et ret fast garnvalg, så her vil alpaca og/eller silk mohair typisk give et for “slasket” udtryk. Lav en strikkeprøve, inden du går i gang for at vurdere, om det passer til det udtryk, du ønsker. 
  • Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her
  • Se hvordan du beregner mængde med dit garnalternativ her
Air (03) + Kid Silk (01)

Air + Kid Silk

Air og Kid Silk er bare en lækkert kombination og det passer også rigtig fint som et garnalternativ til strikkefasthed 14 m/10 cm.

Snowdrop (19)

Snowdrop

Snowdrop er et meget alsidigt garn, der kommer i mange farver. Et fint og billigt garnalternativ til 14 masker/10 cm. 

Happy FRAYA (fv Lilla)

Happy Fraya

Happy Fraya fra Selfmade er blødere end blødt! Det minder lidt om Snefnug eller Air i måden, det er spundet på. Jeg oplever ikke, at garnet fælder. Garnet kommer i ret mange flotte farver, alle sammen med de små nistre i, der gør garnet spændende og sjovt at både kigge på og strikke i. 

Sky (17) + Kid Silk (30)

Sky + Kid Silk

Sky er et virkelig blødt og ret “let” garn, men strikket sammen med Kid Silk kan man altså snildt ramme 14 m/10 cm, uden at maskebilledet bliver for slasket.

Lily (17) + Tynn Silk Mohair (2727)

Lily + evt kid silk

Man kan godt ramme strikkefastheden med en tråd Lily, men jeg synes, strukturen i maskebilledet bliver endnu flottere, når man strikker en tråd Kid Silk med.

Curly FRAYA (Natur)

CURLY FRAYA

Curly Fraya fra Selfmade er et bouclegarn, som er karakteriseret ved at have en masse små løkker på garnet. Det giver en ret fin effekt og kan fx bruges til at strikke bamser, men også til at strikke sweatere eller babytøj, som så typisk vil få et helt andet udtryk end det originale (hvis du fx udskifter et ”almindeligt” merinogarn med dette). Garnet er meget blødt og vamset at røre ved. 

Andes (udgået farve)

Andes

Andes er i forvejen et meget fastspundet garn og er med en strikkefasthed på 14 cm/10 cm også lige til den faste side. Jeg syntes i hvert fald, det var lidt svært at strikke jævnt her! 

2 tråde Baby Alpaca Silk + Kid Silk (30)

2 tråde Baby Alpaca + Kid Silk

Dette garnalternativ bliver lidt til den løse side i strukturen, men er til gengæld virkelig blødt. 

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!