10 masker / 10 cm

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Her kan du finde alle de garnalternativer, jeg har fundet, der kan passe til strikkefasthed 10 masker / 10 cm.

  • Vær opmærksom på, at disse kun passer til glatstrik – en strikkefasthed på 10 m/10 cm i patent/rib/strukturstrik eller lign. passer typisk ikke med det samme garn, som passer til strikkefasthed 10 m/10 cm i glatstrik.
  • Vær derudover opmærksom på, at udtrykket i det færdige strik ændrer sig, når man skifter materiale (fx skifter fra mohair til uld eller lign). En rullekrave kræver fx et ret fast garnvalg, så her vil alpaca og/eller silk mohair typisk give et for “slasket” udtryk. Lav en strikkeprøve, inden du går i gang for at vurdere, om det passer til det udtryk, du ønsker. 
  • Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her
  • Se hvordan du beregner mængde med dit garnalternativ her
Snow (farve 01) og Kid Silk (farve 01)

Snow + evt Kid Silk

Prøven her er med både Snow og Kid Silk, men man kan også ramme strikkefastheden uden Kid Silk. Snow er et virkelig billigt garn og ligger i den blødere ende sammenlignet med lignende garner (fx Snowdrop fra Hobbii), men i den kradsende ende sammenlignet med mange andre garner.

To tråde Air (23)

2 tråde Air

To tråde Air giver et virkelig blødt resultat. Strik evt. en tråd Kid Silk sammen med for at give lidt mere “hold” (fx hvis du strikker noget med rullekrave).

  • Air hos Rito
  • Air hos Yarnjunkies
  • Air hos Hobbygarn
2 tråde Lily (12 Lysegrøn)

2 tråde Lily

To tråde Lily sammen giver en meget tæt og fast struktur. Dette alternativ er genialt, hvis du er glad for garner med bomuld i, idet Lily består af 70% bomuld og 30% merinould.

Snowdrop (14), Sunday (4631) og Tynn Silk Mohair (4631)

SNOWDROP + Sunday + Kid Silk

Jeg har strikket Holiday Sweater i denne kombination og det var helt genialt. Man kan også sagtens skifte Sunday ud med Alpaca eller Flora.

Wish (farve 12) og Kid Silk (farve 30)

WISH + Kid Silk

Wish og Kid Silk er såååå blødt og lækkert! Jeg har allerede strikket en Holiday Slipover i denne kombi og det er bestemt ikke det sidste, jeg har strikket i Wish og Kid Silk. 

Melody (19) og Air (23)

Melody + Air

Hvis du leder efter et fluffy garnalternativ uden mohair, så er Melody og Air et godt bud. Det er langhåret, men fordi det er strikket sammen med Air, så kan man stadig se maskernes struktur. 

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!