Garnalternativer til Zipper Sweater

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

I dette indlæg har jeg samlet en række garnalternativer, der kan bruges til Zipper Sweater. Strikkefastheden er den samme på Zipper Sweater Man og Zipper Sweater Junior og derfor har jeg også inkluderet estimater på garnmængden på disse.

Det er strikkefastheden, der afgør, om du kan regne med målene i opskriften – så HUSK at lave en strikkeprøve, inden du går i gang (vi strikker alle forskelligt og derfor kan du ikke regne med at ramme strikkefastheden på samme pind, som jeg gør). Læs mere om strikkeprøver og strikkefasthed her

Nepal (0206) og Super Kid Silk Print (1005)
Nepal (3112) og Kid Silk (03)

Mit første bud på et garnalternativ til Zipper Sweater minder en del om at strikke i Peruvian Highland Wool og Tilia (som er den kombination, jeg har strikket min egen i) – nemlig at strikke den i en tråd Nepal og en tråd Kid Silk. Kombinationen er blød, men samtidig så fast i strukturen, at den kan holde den høje hals oppe (uden at blive slasket). Så hvis du ikke har noget i mod at strikke i mohair (jeg elsker det selv, men det er ikke alle, der har det sådan!), så er denne kombination et rigtig godt bud på et garnalternativ til Zipper Sweater.

Estimerede garnmængder:

Find garnet her:

Raggi (1568)

Et af mine nyeste favoritgarner er Raggi-garnet og med en tråd er det faktisk muligt at ramme strikkefastheden med en tråd, hvorfor Raggi kan fungere som et garnalternativ til Zipper Sweater.

Raggi er et strømpegarn, hvilket bl.a. betyder, at det består af 70% superwash uld og 30% polyamid. Polyamid er ikke det samme som polyester, men er det, man i daglig tale kalder nylon. Nylon gør garnet slidstærkt (hvilket er praktisk i strømpe garn, der skal kunne holde til, at man går på det) og superwash-behandlingen gør det muligt at vaske garnet i vaskemaskinen. Det har jeg dog ikke selv prøvet – hvis du tænker at vaske din færdige trøje i vaskemaskinen, så husk at gøre det samme med din strikkeprøve, så du ved, hvordan garnet reagerer på lige netop din vaskemaskine.

Estimerede garnmængder

Find garnet her:

Fritidsgarn (8264)

Fritidsgarn er faktisk allerede et forslag i opskriften på Zipper Sweater Man, men man kan også sagtens bruge det til både Zipper Sweater og Zipper Sweater Junior. Jeg vil vurdere, at det ligger et sted midt i mellem på krads-skalaen. Jeg synes ikke selv, det kradser og jeg har strikket to Zipper Sweatere til min mand, som heller ikke synes, at de kradser (tværtimod, det er klart de to trøjer, der er mest i brug herhjemme). Men jeg kender samtidig flere, som synes, det kradser lidt. Så hvis du er meget uldsart, vil jeg ikke anbefale det, men selv drømmer jeg om en Zipper Sweater i Fritidsgarn i fx denne farve.

Estimerede garnmængder:

Find garnet her:

Alafoss Lopi (1239)

Det billigste bud på et garnalternativ til Zipper Sweater i denne omgang er at strikke i en tråd Alafoss Lopi. Hvis du er den mindste smule uldsart, så er dette ikke et garn for dig, da Alafoss Lopi for mange vil betegnes som et kradsende garn. Fordelen ved Alafoss Lopi er, at det er slidstærkt og helt genialt til sweatere, der skal bruges udendørs, bl.a. fordi det er fugtafvisende og temperaturregulerende, fordi uldens naturlige kvaliteter er bevaret helt optimalt.

Estimerede garnmængder:

Comfy FRAYA (Lys Azurblå)

Det er også muligt at bruge Comfy FRAYA som et garnalternativ til Zipper Sweater. Comfy Fraya fra Selfmade er et blødt garn, som består af 50% uld, 40% akryl og 10% alpaca. Prisen er skarp og garnet kommer i virkelig mange fine farver. Jeg er som regel ikke den største fan af kunstgarner, men jeg oplever ikke at have følelsen af at stå med et akrylgarn i hænderne. 

Estimerede garnmængder:

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!