Garnalternativer til Sunday Sweater

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

I forbindelse med #skaberglædeKAL (KAL = Knit A Long) strikkede vi sammen (hver for sig!) Sunday-opskrifter fra PetiteKnit. Jeg valgte at strikke en Sunday Sweater i en tråd KOS (fv. Klementin) og en tråd Tynn Silk Mohair (fv. 2727) fra Sandnes Garn.

Opskriften foreslår en tråd Snefnug eller KOS eller Alpaca 3 strikket sammen med en tråd silk mohair. Alle tre forslag er bløde, lækre – men også i den dyre ende, idet en Sunday Sweater i Snefnug og Silk Mohair koster mellem 810-1250 kr at strikke. Herunder har jeg fundet en række alternativer – husk at det som altid er vigtigt at lave en strikkeprøve. Hvis strikkefastheden ikke er overholdt, så kan man ikke regne med de mål, der er angivet i opskriften. Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her

Air (farve 03) og Kid Silk (farve 01)

Det alternativ, der kommer tættest på originaludtrykket i Snefnug og Silk Mohair, er at strikke Sunday Sweater i en tråd Air og en tråd Kid Silk eller Super Kid Silk. Her ville jeg estimere 7 (7) 8 (9) 9 (10) 11 ngl Air og 4 (4) 4 (5) 5 (5) 5 ngl Kid Silk

Find garnet her:

Snowdrop (farve 19)

Et bud på et alternativ i en tråd er, at strikke i en tråd Snowdrop. Det bliver et mere chunky udtryk end originalen, men jeg tror, det kunne passe ret flot til modellen. Med en tråd Snowdrop ville jeg estimere 16 (17) 18 (20) 20 (22) 24 ngl Snowdrop, hvilket giver en pris på 300-450 kr.

Find garnet her:

Lily (Gul) og Tynn Silk Mohair (farve 2727)

Der lander ofte ønsker i min indbakke om flere alternativer med bomuld og her er Lily-garnet altså bare genialt! Det kan bruges til helt ufatteligt mange ting og Sunday Sweater er ingen undtagelse. Jeg synes dog, det bliver i den tynde/slaskede ende i kun en tråd Lily, så i den ene halvdel af strikkeprøven (nederste halvdel) har jeg tilføjet en følgetråd. I prøven er det Tynn Silk Mohair, men det kunne lige så godt være Kid Silk. 

Med dette alternativ ville jeg estimere 8 (8) 9 (10) 10 (11) 12 ngl Lily og evt 4 (4) 4 (5) 5 (5) 5 ngl Kid Silk

Find garnet her:

Happy FRAYA (fv Lilla)

Happy Fraya fra Selfmade er blødere end blødt! Det minder lidt om Snefnug eller Air i måden, det er spundet på – men fordelen er her, at man kan ramme strikkefastheden med en tråd og derfor ikke behøver at strikke mohair med. Garnet kommer i ret mange flotte farver, alle sammen med de små nistre i, der gør garnet spændende og sjovt at både kigge på og strikke i. 

Til Sunday Sweater ville jeg estimere 7 (7) 8 (9) 9 (10) 11 ngl Happy FRAYA, hvilket giver en pris på ca. 400-650 kroner.

Find garnet her:

Det kom faktisk lidt bag på mig, at det er muligt at ramme strikkefastheden med en tråd Sky og en tråd Kid Silk, men det er det og det bliver ovenikøbet virkelig lækkert! Med en tråd Sky og en tråd Kid Silk ville jeg estimere 5 (5) 5 (6) 6 (6) 7 ngl Sky og 4 (4) 4 (5) 5 (5) 5 ngl Kid Silk

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!