Garnalternativer til Louisiana Sweater

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Efteråret er kommet og det betyder fx tid til at strikke tykke striktrøjer. Her kommer garnalternativer til Louisiana Sweater fra PetiteKnit, som originalt strikket med to tråde Børstet Alpakka, hvilket giver en pris på cirka 560-920 kr alt efter hvilken størrelse, man strikker. Jeg har selv teststrikket Louisiana Sweater i Børstet Alpakka (fv 4602) og det giver et rigtig fint resultat, men Børstet Alpakka (uanset garnmærke) er et langhåret garn og derfor vil det fælde. Jeg oplevede, at det fældede rigtig meget, mens jeg strikkede den og at det var mindre efter vask, men det vil afgive fibre.

Børstet Alpakka er et rigtig lækkert garn, men også et dyrt valg – ca. 570-925 kr. for en trøje. Louisiana Sweater er et rigtig godt sted at starte, hvis man aldrig har strikket før, fordi den er begyndervenlig og er hurtig at strikke på pind 10. Men dermed kun endnu mere grund til lidt billigere alternativer, hvis man nu ikke ved, om det der strik nu engang er noget for en (det er det naturligvis, men man skal jo lige overbevises ;-)). 

Som altid er det vigtigt at lave en strikkeprøve, før man går i gang. Hvis strikkefastheden ikke er overholdt, så kan man ikke regne med målene i opskriften. Og når strikkefastheden er 10 m/10 cm, så kan en enkelt maske fra eller til i strikkefastheden faktisk give en forskel på op til to størrelser. Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her.

To tråde Air (23)

Første garnalternativ er at strikke Louisiana Sweater med to tråde Air. Det er også et garn med alpaca i, men det er lidt mindre “langhåret” end børstet alpakka, så det giver ikke helt det samme udtryk som den originale sweater, men det bliver stadig virkelig blødt og lækkert. Med to tråde Air ville jeg estimere 9 (10) 10 (10) 11 (12) 13 ngl Air. Bemærk, at der strikkes med to tråde – det er der taget højde for i mængderne. 

Find garnet her:

  • Air hos Rito
  • Air hos Rito (NORGE)
  • Air hos Yarnjunkies
  • Air hos Hobbygarn
Melody (19) og Air (23)

Jeg har leget lidt med at finde et mere langhåret udtryk end det, man får ved at strikke i to tråde Air. Det er lykkes at ramme strikkefastheden med en tråd Air og en tråd Melody, og det giver netop det langhårede udtryk, der minder mere om originalen. Her ville jeg estimere 4 (5) 5 (5) 6 (6) 7 nøgler Melody og 4 (5) 5 (5) 6 (6) 7 ngl Air. 

Find garnet her:

Snow (farve 01) og Kid Silk (farve 01)

Det billigste alternativ i denne omgang vil være at strikke trøjen i en tråd Snow. Det giver et andet, mere chunky udtryk, fordi dette garn ikke er langhåret, som det originale garn er. Til gengæld rammer man en pris på ca. 160-250 kr for en hel trøje. Jeg ville beregne cirka 10 (11) 12 (12) 13 (14) 16 nøgler Snow. Strikkeprøven herover er strikket i en tråd Snow sammen med en tråd Kid Silk. Det er ikke nødvendigt at tilføje Kid Silk, men jeg synes, det giver lige det “ekstra” til udtrykket. Hvis du vil tilføje en tråd Kid Silk, ville jeg udover mængden i Snow estimere 3 (3) 3 (3) 3 (4) 4 nøgler Kid Silk. 

Find garnet her:

Wish (farve 12) og Kid Silk (farve 30)

Et andet alternativ i to tråde, som bliver noget mere blødt end udgave i Snow/Kid Silk, er at strikke i en tråd Wish sammen med en tråd Kid Silk. Jeg er selv blevet ret stor fan af Wish, som ved første øjekast kan minde om en tykkere udgave af Drops Air, men som, fordi den blandt andet indeholder bomuld, er mere stabil og så oplever jeg ikke, at den fælder (som nogle kan opleve med Air). 

Med en tråd Wish og en tråd Kid Silk ville jeg estimere 7 (8 (8) 8 (9) 10 (11) nøgler Wish og 3 (3) 3 (3) 3 (4) 4 nøgler Kid Silk. 

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!