Nyt liv til gammelt tøj

Dette indlæg er sponsoreret af Henkel Dylon

Sådan gjorde jeg:
  • Først foldede jeg t-shirten i en ”spiral” (se billede/video herunder). Det er vigtigt at tøjet er blevet vasket, før man farver det, så det havde jeg gjort inden.

  • Herefter satte jeg elastikker rundt om. Hvis mønsteret skal stå tydeligere frem, brug da flere elastikker og rul trøjen ”strammere”

  • Dernæst lagde jeg t-shirten og beholderen med Dylon-farven (bare beholderen uden folie) i vaskemaskinen. Man kan også bare tilføje den mængde farve, man har lyst i tromlen (ikke i sæbebeholderen) uden beholderen.

  • Så vaskede jeg på 40 grader, men uden centrifugering.

  • Da vasken var færdig, fjernede jeg beholderen og gav t-shirten endnu en vask for at fjerne evt. overskudsfarve, denne gang bare en lynvask på 30 grader.

  • Og vupti – så blev en gammel t-shirt til en helt ny garderobe-favorit!

Et gammelt hvidt dynebetræk (dette er fundet i genbrug til 25 kr, men man kunne også sagtens bare bruge noget, man havde liggende i skabet) har her også fået nyt liv. Jeg har syet en kjole med udgangspunkt i et helt almindeligt t-shirtmønster, hvor jeg har forkortet overdelen og syet to omgange flæser på. Jeg har naturligvis også tilføjet lommer – bare fordi man kan 😊

Her har jeg brugt en anden teknik til at farve. Jeg ville gerne have et diskret mønster fordelt på hele kjolen og det har jeg opnået ved at sætte elastikker rundt om et lille stykke stof (se billede herover) på hele kjolen. Fordi jeg kun farvede denne kjole og gerne ville have et lyst resultat har jeg kun tilføjet cirka ¼ af farven til maskinen. Jeg synes, resultatet er blevet virkelig godt!