Garnalternativer til Sille Slipover

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Sille Slipover er den fineste strikkede slipover fra PetiteKnit x Aiayu. Opskriften strikkes originalt i to tråde Aiayu Garn (50 g/150 m). Jeg har ikke selv prøvet dette garn, men det forhindrer mig ikke i at finde alternativer til det. Hvis slipoveren strikkes i det originale garn ender prisen på mellem 600-975 kr, hvilket må siges at være en bekostelig affære. Derfor har jeg fundet garnalternativer til Sille Slipover, så den kan strikkes til maksimalt en tredjedel af denne pris 🙂

Nepal (farve 8908)

Mit første bud på et garnalternativ til Sille Slipover er at strikke i en tråd Nepal. Det giver et stramt/fast udtryk, som klæder strukturmønsteret i slipoveren. Det er ikke et blødt-blødt garn, men det kradser heller ikke i min optik. Og en kæmpe fordel er, at farvekortet på Nepal byder på ret mange farver, der ligger sig tæt op af farvekortet på Aiayu-garnet. Jeg ville fx selv bytte farven “Pure Wheat” i Aiayu-garnet med denne farve og “Pure Bliss” med denne farve og “Tabacco” med denne fine brune farve.

Med en tråd Nepal ville jeg estimere 8 (9) 9 (10) 10 (11) 12 (13) nøgler Nepal, hvilket giver en pris på mellem 195-320 kr.

Find garnet her:

Lima (farve 1620)

Et andet bud på et garnalternativ i Sille Slipover er at strikke i en tråd Lima fra Hjertegarn. Dette garnalternativ er mere blødt end Nepal og er samtidig faktisk endnu billigere. Eneste minus ved dette alternativ er, at farvekortet ikke er sååå stort igen, men jeg synes, der er flere fine farver, fx denne beige, som har en ret flot melering og denne fine lysegrå

Med en tråd Lima som garnalternativ til Sille Slipover ville jeg estimere 6 (7) 7 (8) 8 (9) 9 (10) nøgler Lima, hvilket giver en samlet pris på cirka 170-280 kr. 

Find garnet her:

Lima (farve 0100)

Det sidste garnalternativ til Sille Slipover i denne omgang er at strikke i en tråd Lima fra Drops, som er et blandet uld- og alpacagarn, der ikke blot er denne omgangs blødeste garn, men faktisk også er det allerbilligste med en pris på 150-245 kr alt i alt. Det er mere “løst” i strukturen end at strikke i en tråd Nepal (idet løbelængden er længere her og garnet dermed er tyndere), men jeg synes ikke, det bliver hullet eller slasket. Jeg synes, strukturen står fint frem i garnet, farverne er flotte og generelt har jeg faktisk ikke bare så meget negativt til dette alternativ. 

Med en tråd Lima ville jeg estimere 6 (7) 7 (8) 8 (9) 9 (10) nøgler Lima.

Find garnet her:

  • Lima hos Rito
  • Lima hos Rito (NORGE)
  • Lima hos Yarnjunkies
  • Lima hos Hobbygarn
  • Lima hos Den Lille Garnbiks

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!