Garnalternativer til September Slipover

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Jeg har længe haft lyst til at lave endnu en KAL (Knit Along) og NU skal det være. Gennem afstemning på Instagram endte valget på, at vi sammen skal strikke enten September Sweater eller September Slipover (som i høj grad indeholder de samme teknikker og derfor sagtens kan strikkes i samme KAL). 

Som altid har jeg fundet en række billigere alternativer til begge opskrifter – netop for at alle skal kunne strikke med. Til September Slipover har jeg forsøgt at fokusere på at finde alternativer, hvor opskriften kan strikkes i en tråd. Min fornemmelse er, at der er mange, der endnu ikke har forsøgt sig med at strikke i patent og så kan det være en god idé at starte med at strikke i en tråd (da det i forvejen er lidt kompliceret fx at tabe en maske i patent). 

HUSK SOM ALTID at lave en strikkeprøve, før du går i gang. Vi strikker alle sammen forskelligt. Jeg har blot testet, om det er muligt at ramme strikkefastheden – men du skal selv tjekke, hvilken pind du skal bruge for at ramme strikkefastheden. Læs evt mere her

September Slipover i Sunday (farve Kitt) og Tynn Silk Mohair (farve Kitt)

Jeg har strikket en enkelt September Slipover, men den var ikke til mig selv og derfor glæder jeg mig ret meget til snart at få en i min egen garderobe! Jeg strikkede i originalgarnet (Sunday + Tynn Silk Mohair, begge i farven Kitt). Når man strikker i denne kombination, så ligger prisen på mellem 480-730 kr. Det er mange penge (særligt hvis det er første strikkeprojekt i patent)! Men frygt ikke – jeg har fundet alternativer til under det halve af denne pris 🙂 

Easy Care Merino Classic (farve 264)

Første bud på et garnalternativ er at strikke i en tråd Easy Care Classic. Det er et lækkert, blødt garn, som kommer i mange farver (fx synes jeg denne lysegule og denne lysegrønne er ret flotte). Det er et af de “letteste” alternativer, jeg har fundet denne garn, så hvis du ønsker en slipover, der er sommervenlig, så vil jeg anbefale at vælge denne. Til September Slipover ville jeg beregne ca. 9 (9) 10 (11) 11 (12) 12 (13) 14 nøgler Easy Care Classic, hvilket giver pris (i skrivende stund, hvor garnet er nedsat) på ca. 240-370 kr. 

Find garnet her:

Lima (farve 1620)

Et andet forslag kunne være at strikke September Slipover i en tråd Lima fra Hjertegarn. Jeg synes, strukturen står ret flot frem i dette garn. Det er mere “kompakt” end det forrige (strikkefastheden er stadig overholdt!), men det udtryk synes jeg faktisk er ret flot i patent. Med Lima-garnet ville jeg estimere ca. 9 (9) 10 (11) 11 (12) 12 (13) 14 ngl. Det giver en pris på ca. 200-300 kr – og bliver dermed det næstbilligste alternativ i denne omgang! 

Find garnet her:

Easy Care Classic Cotton Merino (farve 90)

I min indbakke er der ofte efterspørgsel på flere garnalternativer med bomuld. Det er ikke lykkedes mig at finde et alternativ i 100% bomuld, men man kan ramme strikkefastheden med en tråd Easy Care Classic Cotton Merino, som består af 50% uld og 50% bomuld. Der står farve 90 på banderolen på den garnnøgle, jeg har strikket prøven i, men jeg tror nok den også hedder farve 310. Med en tråd af dette garn ville jeg estimere 9 (9) 10 (11) 11 (12) 12 (13) 14 Easy Care Classic Cotton Merino, hvilket giver en pris på ca. 270-430 kr. 

Find garnet her:

Mit første møde med Gepard Garn er sket for nyligt (da jeg teststrikkede #deimasscandisweater i Puno) og jeg var begejstret!Så nu har jeg testet Sømandsgarn, som viste sig også at være et glimrende alternativ til September Slipover. Vær opmærksom på, at der i nogle af farverne er 150 g pr nøgle og andre kun er 40 gram pr nøgle. Jeg har derfor skrevet begge dele op. Med en tråd Sømandsgarn ville jeg estimere 4 (4) 4 (5) 5 (5) 6 (6) 6 ngl á 150 g og dermed en pris på 400-600 kr ELLER 10 (11) 11 (13) 13 (13) 14 (15) 16 ngl á 40 g, hvilket giver en pris på 310-496 kr. 

Find garnet her:

Karisma (farve 80)

Det sidste alternativ i denne omgang er at strikke i en tråd Karisma. Normalt er jeg ikke så begejstret for Karisma (jeg synes, pris og kvalitet hænger sammen i dette tilfælde), men af en eller anden grund, så synes jeg faktisk, det passer rigtig fint til patent. Det holder strukturen flot og er så absolut det billigste alternativ, jeg har kunnet opstøve i denne omgang. Med en en tråd Karisma, hvilket giver en pris på ca. 170-260 kr. 

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!