Garnalternativer til Marble Sweater

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Marble Sweater fra PetiteKnit må næsten være vinterens mest luksuriøse kram i form af uld. Det er en chunky sweater i bl.a. håndfarvet garn og jeg har sjældent fået så mange forespørgsler på at finde garnalternativer – og jeg forstår det godt, for den er både flot og temmelig dyr at strikke. Originalt strikkes den i en tråd håndfavet Fatty Mohair, en tråd håndspundet alpaka fra Frisenvang og en tråd Eco Soft fra Isager. Det giver en pris på ca. 1490 kr for str. XS og 2925 kr for str. 5XL. Jeg lover, at det kan gøres billigere 😉

Til vesntre: Wish (farve 04) og Kid Silk Print (farve 1001). Til højre: Wish (farve 05) og Kid Silk Print (farve 1001)

Jeg har forsøgt at finde alternativer, der rammer den originale farve så meget som muligt – dvs en beige bundfarve med brune nistre. Til en start havde jeg bestilt denne Super Kid Silk Print hjem, fordi jeg var overbevist om, at den kunne gøre det ud for den håndfarvede. Men det er altså bare ikke det samme som håndfarvet garn – mellemrummene mellem farverne er længere og der bliver ikke på samme måde “nistre” i udtrykket, men mere nogle områder med den ene farve og nogle områder med den anden farve. Ikke desto mindre kan man godt ramme strikkefastheden med en tråd Wish og en tråd silk mohair/kid silk. Jeg ville dog selv vælge en ensfarvet mørkebrun mohair (fx denne), fordi når de strikkes sammen, så opstår “nistrene” helt naturligt alligevel. 

Med kombinationen af Wish og Kid Silk ville jeg beregne 9 (9) 10 (11) 12 (13) 14 (15) 16 ngl Wish og 3 (3) 3 (4) 4 (4) 5 (5) 6 ngl Kid Silk og så bliver prisen dermed et sted mellem 400 (XS) og 730 (5XL) kroner (dvs. under en tredjedel af originalprisen!)

Find garnet her:

Wish (farve 4), Kid Silk (farve 35) og Orchid (farve 05)

Selvom jeg synes, det fungerer ret godt med en tråd Wish og en tråd Kid Silk, så har jeg alligevel forsøgt at finde et alternativ, hvor de mørkebrune nistre står tydeligere frem og rammer original-udtrykket lidt bedre. Derfor tilføjede jeg i den sidste prøve (jeg havde ikke meget Wish i fv. 04 tilbage, så prøven blev ikke så stor) en tråd Orchid. Og det er altså gået hen og blevet min yndlings-strikkeprøve i denne omgang. Den rammer udtrykket tættere på, fordi de to følgetråd i hver sin mørkebrune farve til sammen giver et udtryk, der minder meget om det håndfarvede. 

Med kombinationen af Wish og Kid Silk ville jeg beregne 9 (9) 10 (11) 12 (13) 14 (15) 16 ngl Wish og 3 (3) 3 (4) 4 (4) 5 (5) 6 ngl Kid Silk  og 4 (4) 4 (4) 4 (5) 6 (6) 6 ngl Orchid. Selvom man tilføjer en ekstra tråd her, så bliver prisen stadig omkring en tredjedel af det originale garn, dvs. ca. 475-850 kroner. 

Find garnet her:

Lily (farve 28) + Kid Silk (farve 35) + Orchid (farve 05)

Denne strikkeprøve er lidt mindre tæt i strukturen end de andre, selvom den overholder strikkefastheden. Kombinationen af LilyOrchid og Kid Silk giver et flot farvespil, men i min optik bliver den til den “slatne” side, hvorfor jeg ikke selv ville vælge at strikke i denne kombination. Men idet strikkefastheden kan overholdes vil jeg alligevel vise prøven frem, hvis der er andre, der kunne bruge en mere luftig udgave af den ellers varme sweater 🙂 

Med dette garnalternativ til Marble Sweater ville jeg estimere 7 (7) 7 (8) 8 (9) 10 (10) 11 ngl Lily og 3 (3) 3 (4) 4 (4) 5 (5) 6 ngl Kid Silk  og 4 (4) 4 (4) 4 (5) 6 (6) 6 ngl Orchid, hvilket giver en samlet pris på ca. 300-510 kr. 

Find garnet her:

Snowdrop (farve 27), Orchid (farve 05) og Kid Silk (farve 35)

Det sidste forslag til et garnalternativ til Marble Sweater i denne omgang er at strikke en tråd Snowdrop sammen med en tråd Orchid og en tråd Kid Silk. Denne kombination giver et tættere og mere fast maskebillede end strikkeprøven i Wish, men jeg synes faktisk, det fungerer ret fint. Bundfarven er her fv. 27 Perlegrå, fordi det lige var den, jeg havde hjemme, men jeg kunne forestille mig, at den ville ramme originaludtrykket endnu mere, hvis bundfarven fx var 05 Beige

Med dette garnalternativ ville jeg beregne 13 (13) 14 (15) 16 (18) 20 (21) 23 ngl Snowdrop og 3 (3) 3 (4) 4 (4) 5 (5) 6 ngl Kid Silk  og 4 (4) 4 (4) 4 (5) 6 (6) 6 ngl Orchid, hvilket giver en samlet pris på ca. 395-700 kr. 

Find garnet her:

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!