14 masker / 10 cm

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Ved at bruge disse links støtter du mit arbejde, uden at det koster ekstra for dig!

Her kan du finde alle de garnalternativer, jeg har fundet, der kan passe til strikkefasthed 14 masker / 10 cm.

  • Vær opmærksom på, at disse kun passer til glatstrik – en strikkefasthed på 10 m/10 cm i patent/rib/strukturstrik eller lign. passer typisk ikke med det samme garn, som passer til strikkefasthed 10 m/10 cm i glatstrik.
  • Vær derudover opmærksom på, at udtrykket i det færdige strik ændrer sig, når man skifter materiale (fx skifter fra mohair til uld eller lign). En rullekrave kræver fx et ret fast garnvalg, så her vil alpaca og/eller silk mohair typisk give et for “slasket” udtryk. Lav en strikkeprøve, inden du går i gang for at vurdere, om det passer til det udtryk, du ønsker. 
  • Læs mere om strikkefasthed og strikkeprøver her
  • Se hvordan du beregner mængde med dit garnalternativ her
Sky (17) + Kid Silk (30)

Sky + Kid Silk

Sky er et virkelig blødt og ret “let” garn, men strikket sammen med Kid Silk kan man altså snildt ramme 14 m/10 cm, uden at maskebilledet bliver for slasket.

Air (03) + Kid Silk (01)

Air + Kid Silk

Air og Kid Silk er bare en lækkert kombination og det passer også rigtig fint som et garnalternativ til strikkefasthed 14 m/10 cm.

Lily (17) + Tynn Silk Mohair (2727)

Lily + evt kid silk

Man kan godt ramme strikkefastheden med en tråd Lily, men jeg synes, strukturen i maskebilledet bliver endnu flottere, når man strikker en tråd Kid Silk med.

Andes (udgået farve)

Andes

Andes er i forvejen et meget fastspundet garn og er med en strikkefasthed på 14 cm/10 cm også lige til den faste side. Jeg syntes i hvert fald, det var lidt svært at strikke jævnt her! 

Snowdrop (19)

Snowdrop

Snowdrop er et meget alsidigt garn, der kommer i mange farver. Et fint og billigt garnalternativ til 14 masker/10 cm. 

2 tråde Baby Alpaca Silk + Kid Silk (30)

2 tråde Baby Alpaca + Kid Silk

Dette garnalternativ bliver lidt til den løse side i strukturen, men er til gengæld virkelig blødt. 

Jeg håber, det kunne bruges! Hvis du strikker i et garnalternativ, som du har fundet her, så må du meget gerne tagge @skaberglaede og/eller #skaberglædesgarnalternativer, hvis du deler det på Instagram – så kan vi nemlig blive inspireret af hinanden.

Rigtig god strikkelyst!